Hírek

Holló László Emlékkiállítás

Holló László Kossuth - díjas festőművész alkotásaiból nyílik időszaki kiállítás, a tiszadadai Holló László Emlékház gyűjteményes anyagából , a művész születésének 125. évfordulója tiszteletére, 2012. szeptember 11-én kedden 17.00. órakor Tiszavasváriban, a Vasvári Pál Múzeumban. A megnyitó eseményen köszöntőt mond: Baloghné Szűcs Zsuzsanna múzeumigazgató.

Tovább

Újra itt a Nagy Játék nap

Hagyomány már, hogy a nagy játéknappal búcsúztatja a nyári szünidőt a gyerekek nagy örömére vagy bánatára a Vasvári Pál Múzeum. Ebben az évben sincs ez másképp. Az előző évekhez hasonlóan idén is egy téma köré sorakoznak a programok. Az idei esztendő témája a papír.

Tovább

Ungerbauer borest a Múzeumkertben!

Újabb hazai borvidék mutatkozik be a Borakadémia rendezvényen a tiszavasvári Vasvári Pál Múzeumban. A csongrádi Ungerbauer családi pincészet borainak bemutatójára számíthat mind az, aki 2012.augusztus 31 -én pénteken este ellátogat a múzeum kertjében a vacsorával egybekötött borestre.

Tovább

Zajos gépcsodák és kemencében sült új kenyér

Államalapításunk ünnepén augusztus 20-án immár második alkalommal rendezik meg a térség agrártörténeti géptalálkozóját Tiszavasváriban. A mai napig használatos matuzsálemi gépeket (traktorok, aratógép, cséplőgép stb.) mutatkoznak be a rendezvényen. A program a reggeli regisztráció után gépfelvonulással indul. A matuzsálemi gépek rendőri felvezetéssel vonulnak, végig a belváros utcáin majd visszaérkeznek a rendezvény helyszínére az egyházerdő melletti vásártérre. Ezután a szakértő zsűri előtt mutatkoznak be a ma is használatos, zajos gépcsodák. Napközben számos kiegészítő program várja rendezvényre kilátogatókat.

Tovább

Feind Bormustra a Múzeumkertben!

Újabb hazai borvidék mutatkozik be a Borakadémia rendezvényen tiszavasvári Vasvári Pál Múzeumban. A Balatonfőkajári Feind Pincészet borainak bemutatójára számíthat mind az, aki 2012.július 27-én pénteken este ellátogat a múzeum kertjében a vacsorával egybekötött borestre.

Tovább

Újra itt a Múzeumi Megőrző

Kézműves tábora várja múzeumunk az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket Július 30 – Augusztus 03. valamint Augusztus 06 – 10. között hétfőtől- péntekig 07.30-tól 17.00-ig. A tábort azoknak a gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk, akik a nyár ezen időszakában gondot okoz a gyermek elhelyezése vagy csak szeretnék, ha a gyerekük tartalmas és értékes dolgokkal töltené el a vakációt. A táborba jelentkezőket a z előző évek tapasztalatai alapján két csoportra fogjuk osztani. Az első csoportba az 5 – 7 év, óvodás korosztály tartozik majd, míg a második csoportba a 7 – 10 év, kisiskolás korosztály.

Tovább

Egészség és Családnapok Tiszavasvári különleges erdejében

Mintha egy elvarázsolt erdőbe csöppennénk: akár 90 fokban is a talaj felé hajlanak a fák. Ráadásul alattuk szabályos körökben egyáltalán nem nő fű. Máshol viszont igen.A fák teteje elszenesedett. Egy tanya melletti bekötőút visz a sejtelmes terepre, és valóban, a látvány meghökkentő. Egészség és Családnapok címmel várja június 23-24. hétvégén az érdeklődőket a Szabóné Balázs Beáta és a Mária Lovagrend a tagjai a város határában található „energia erdőben”.

Tovább

Ízek Kavalkádja: Kóstolta már a „Gólya fost”?

A gólyák városában, Tiszavasváriban ezt is megkóstolhatja! Hagyomány már, hogy a Múzeumok Éjszakája programjaival párhuzamosan megrendezik az Ízek Kavalkádja térségi gasztronómiai fesztivál, amely a Nyíri mezőség népi ételeit vonultatja fel a „slow food” azaz a lassú, komótos étkezés hagyományainak megfelelően. Ebben az évben is különleges gasztronómiai élményben lehet részük azoknak, akik kilátogatnak június 16-án szombaton Tiszavasváriba a Szentmihály térre.

Tovább

MALÉV Emlékkiállítás a Múzeumok Éjszakáján

Repüléstörténeti nappal, Malév emlékkiállítással és műrepülő bemutatóval várja az érdeklődőket a Vasvári Pál Múzeum az év legrövidebb éjszakáján június 16- án szombaton. A Múzeumok Éjszakája rendezvényén nyílik meg ugyanis „Malév 66” című repüléstörténeti emlékkiállítás, amely a hazai polgári légi közlekedés ezen belül is a Malév több évtizedes fejlődését mutatja be relikviák, tárgyak, fotók, archív filmek segítségével

Tovább

„Gyógyszertárak – gyógyszergyárak”

Felhívás Gyógyszerészet történeti vetélkedőre! A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre Kabay János emlékére versenyt hirdet, melyre 7., 8. és 9. évfolyamos 2 fős csapatok jelentkezését várjuk. A verseny során összetett feladatokra kerül sor, melyek az egykori Szabolcs vármegye gyógyszertárainak történetét, érdekességeit, illetve Magyarország nagy gyógyszergyárainak történeti alakulását ölelik fel. A részletekért kattintson ide!

Tovább

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]