Megközelítés

1. Vasvári Pál Múzeum (Főépület)

Tiszavasvári Ady Endre út 8.
(Főbejárat a Városháza tér felől)

Régészeti, Orvos és Gyógyszerészet  történeti, Gyár történeti és időszakos kiállításokkal.Az épület autóval kiválóan megközelíthető, amely 30 db  személygépjármű részére fenntartott parkolóval rendelkezik. Akadálymentes és kerékpáros megközelítés parkolási lehetőséggel (Szentmihály tér felöli bejáraton) Buszok részére parkolási lehetőség a Kálvin út parkolóban lehetséges


2. Vasvári Pál Múzeum (Néprajzi épület)

Tiszavasvári Kálvin út 7.
(Megközelítés a Szentmihály tér felől a múzeumkerten keresztül a Sőrés sétányon)

Az épület autóval megközelíthető, amely 3 db  személygépjármű részére fenntartott parkolóval rendelkezik.Akadálymentes és kerékpáros megközelítés parkolási lehetőséggel( Szentmihály tér felöl a múzeumkerten keresztül)
Buszok részére parkolási lehetőség a nem lehetséges. A legközelebbi parkolási lehetőség 50 m-re! A látogatók még jobb kiszolgálása érdekében az épületben ingyenes WIFI, ruhatár, értékmegőrző és pelenkázó is használható.
Az épület részben akadálymentesített.

Hallássérült látogatóinknak:
A siket és nagyothalló vendégeink számára (hallókészülékeket) indukciós hurok biztosítunk. Az indukciós hurkokat azzal a céllal fejlesztették ki, hogy a hallásukban sérült emberek számára hanginformációkat tegyenek érthetőbbé lehetővé téve számukra azok problémamentes befogadását és megértését.  Azon kedves látogatóinknak akik rendelkeznek „okostelefonnal” ingyenesen letölthető saját készülékükre egy olyan alkalmazás, melynek segítségével a telefonjukon keresztül információkat kaphatnak a kiállított műtárgyakról. Ehhez segítséget a műtárgyak mellett elhelyezett QR kódok nyújtanak.

Az alkalmazás Android operációs rendszerű okostelefonokra díjmentesen letölthető a Google Play áruházból.


Mozgásukban korlátozott látogatóinknak:
 A főépület esetében kiállítási tereket mozgáskorlátozott látogatóink nem a főbejáraton át, hanem az épület hátsó oldalán, a Szentmihály tér felőli bejáraton keresztül közelíthetik meg a legkönnyebben, itt áll rendelkezésükre lift és mosdó. Egyedül nehezen közlekedő kerekes-székes vagy más segédeszközt használó egyéni látogatók, számára javasoljuk, hogy szíveskedjenek az ismert számokon telefonon előre bejelentkezni a látogatás előtt. Az intézmény munkatársai így felkészülten állhatnak a segítségükre. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Kálvin úti épületben a Gombás András látványraktár nem akadálymentesített, így kerekes székkel nem megközelíthető.

Látássérült látogatóinknak:
 A látássérült látogatóink számára lehetőséget biztosítunk , hogy a kiállításainkat nem látó kísérővel, hanem egyedül, önállóan is felfedezhetik! Számukra elérhető a HANG-VEZETŐ, amely segítségével látó kísérő nélkül is teljes biztonsággal mozoghatnak a kiállítás területén. Az MP3-as készüléket a látássérült múzeumlátogató és kísérője díjmentesen kikölcsönözheti. Segítségével saját igényének megfelelő tempóban és időtartamban nézheti meg a kiállítást, sőt, lehetősége van ismételt meghallgatására is.