Hajós-bajai bormustra a Koch Borászattal
2013-03-11
Március 22-én 19 órakor a Hajós- Bajai borvidék és kiváló borásza mutatkozik be a Vasvári Pál Múzeum Borakadémiájának soron következő rendezvényén. A vacsorával egybekötött bormustrára ez alkalommal a helyi gimnázium éttermében kerül sor a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő tiszavasvári múzeum szervezésében. A Koch pincészet a Hajós-Bajai borvidéken található, mely a különböző boros fesztiválokon egyenlőre kevésbé van fókuszban. Pedig erről a borvidékünkről sem szabad megfeledkezni, hiszen egyre több termelő készít megbízható, jól fogyasztható borokat.
A Koch Pince és tulajdonosa, Koch Csaba, annál többre törekszik, minthogy „csak” megbízható borokat tegyen le az asztalra; az egyre magasabb minőségű tételeket igyekszik készíteni, melyek a prémium kategóriában is megállják a helyüket, elérhető áron – és mindezt szeretné megismertetni az igényes, borértő közönséggel is. A péntek esti borkóstolón a négyfogásos vacsora mellé 8 fajta bort kóstolhatnak meg a résztvevők. Előzetes asztalfoglalásra a múzeum titkárságán telefonon vagy személyesen is lehetőség van.