Mesedélután bábszínházzal, forradalmi finomságokkal

A Vasári Pál Múzeum tájékoztatja a tisztelt múzeumbarátokat, hogy rendkívüli időjárás miatt elmaradt, március 15-re tervezett programok más időpontokban kerülnek megrendezésre. Az elmaradt ünnepi programok első felvonása 2013. március 22-én (pénteken) 17 órától lesz. Az „ Édes Forradalom” című süti versenyt ezúttal a Bethlen utcai Civil Házban rendezik meg ahova a szervezők várják a finomságokat és készítőiket. A tét nem kicsi. A győztes sütemény vagy torta nyertese 10.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, amit a felajánló Görömbei Cukrászdában fogyaszthat le a boldog nyertes. A zsűri elnöke Rausch Roland cukrászmester lesz.

Ugyan ezen a napon és helyszínen rendezi meg a múzeum a Langaméta Óvodai Szakmai Munkaközösséggel közösen családi napját. A rendezvényen a gyerekek a 14 órától a „Csillagszemű juhász” c. népmese szereplőivé válhatnak, amelyhez jelmezeket és kiegészítőinket saját kézzel készíthetik el. A délután során szerephez jutnak a városi mesemondó verseny győztesei. A nap zárásaként pedig színpadra lép a nyíregyházi Burattino Bábszínház. Előadásuk címe „ Nyusziéknál szép a világ” amelyben természetesen a közelgő húsvét kap főszerepet. Az esemény ingyenes, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők a helyi civil házba.

A Szabolcsi katonák az 1848-as szabadságharc idején címmel Prof. Dr. Bona Gábor egyetemi tanár előadása egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.