Jól halad a felújítás

Jól halad a Vasvári Pál Múzeum felújítása, és látogatóbarát múzeummá alakítása. Mint ismeretes a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megye Orvos és Gyógyszerészet történeti múltját is bemutató múzeum sikeresen pályázott a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) 1.2.2.számú kiírásában.

Az idén ötven éve működő múzeum 60 millió forintot nyert, amelynek eredményeként a 220 éves műemlék épületben számos minőségi szolgáltatás – új múzeumpedagógiai oktatóterek, látványraktár, interaktív kémia labor, integrált raktár és látogatórendszer – valósul meg, ezzel is elősegítve a vendégek élménygazdag kiszolgálását.

A tervek szerint, az épület emeltén kialakított látványraktár is kinyílik a látogatók előtt, ahol kiemelkedő jelentőségű régészeti, néprajzi, és helytörténeti gyűjteményt helyeznek majd el.A felújítás ideje alatt, a múzeum a helyi művelődési központban és szabadtéri helyszíneken rendezi meg közművelődési programjait. A kiállítások 2013. január 01-től júniusig 16-ig nem látogathatók. A nagyközönség számára az intézmény június 22-én a Múzeumok Éjszakáján nyitja meg kapuit
.