Hírek

Ruszin Kulturális Nap a múzeumban

A Tiszavasvári Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat együttműködve a Vasvári Pál Múzeummal október 20-án második alkalommal rendezi meg közös kulturális napját. A Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat 2010 őszén alakult a helyhatósági választások alkalmával. A városban élő ruszinok célja az önkormányzati munka mellett kultúrájuk megismertetése, valamint az utókor számára néphagyományaik bemutatása. Az idei rendezvény számos különlegességet kínál az érdeklődők számára.

Tovább

Finom borok, finom falatok a múzeumban

Korábban elmaradt rendezvényét pótolja a borbarátok számára a Borakadémia rendezvényen a tiszavasvári Vasvári Pál Múzeumban. A Balatonfőkajári Feind Pincészet borainak bemutatójára számíthat mind az, aki 2012.szeptember 28-án pénteken este ellátogat a  vacsorával egybekötött borestre.

Tovább

Újra itt a Szentmihályi Kézműves és Lovas hétvége

Szeptember 29-30-án, harmadik alkalommal rendezi meg a Vasári Pál Múzeum a térség legnagyobb kézműves és lovas eseményét a Szentmihályi Kézműves és Lovas hétvégét Tiszavasváriban. A rendezvény a hagyományoknak megfelelően a kultúra és a gasztronómia jegyében telik majd. Szombaton a megszokott helyszíneken így a múzeumkertben a Szentmihály téren találkozhatnak az érdeklődők a kézműves mesterekkel, termény árusokkal és a városból és térségből érkező lovasokkal.

Tovább

Orgonakoncert a Református Templomban

A Vasvári Pál Múzeum által szervezett Szentmihály Hava rendezvénysorozat következő eseménye különleges komolyzenei élmény adhat mindazoknak akik szeptember 19-én pénteken 19 órakor ellátogatnak a Tiszavasvári református templomban megrendezésre kerülő ingyenes komolyzenei programra, ahol Sárosi Dániel orgonaművész ad egy órás koncertet. Sárosi Dániel középiskolai tanulmányait a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakán szerzett orgonaművész-tanári oklevelet.

Tovább

Szent Mihály Hava Tiszavasváriban

Szeptember, a szentek hónapja, a szüreti előkészületek, betakarítások és az iskolakezdés hónapja, vagyis a legmunkásabb időszak mindannyiunk számára. A dolgos hétköznapok után kikapcsolódásként érdekes és tartalmas programsorozattal várja az érdeklődőket a Nyíri Mezőség múzeuma szeptember 11-30-a között.

Tovább

KORONGOZÓ CSALÁDI NAP A MÚZEUMBAN

Vasvári Pál Múzeum Családi Napra várja az érdeklődőket 2012. szeptember 15. szombaton 14.00-tól. A szervezők elsősorban az agyagozni, gyúrni, formázni szerető gyerekeket várják. Egész délutános családi napon játékos feladatok segítségével ismerhetik meg a kerámia fajtákat, a fazekas mesterség fortélyait pedig Vámos Nóra fazekas mester segítségével sajátíthatják el.

Tovább

Templomok Éjszakája Tiszavasváriban

Szeptember 15-én szombaton csatlakozva az országos Kulturális Örökség Naphoz, valamint a Szakrális Művészetek hetéhez első alkalommal rendezik meg Tiszavasváriban a Nyitott Templomok Éjszakáját. Három helyszínen zajlanak majd az események. 18.00 – 18.30 között tekinthető meg a 250 éves Görög Katolikus Templom.

Tovább

Holló László Emlékkiállítás

Holló László Kossuth - díjas festőművész alkotásaiból nyílik időszaki kiállítás, a tiszadadai Holló László Emlékház gyűjteményes anyagából , a művész születésének 125. évfordulója tiszteletére, 2012. szeptember 11-én kedden 17.00. órakor Tiszavasváriban, a Vasvári Pál Múzeumban. A megnyitó eseményen köszöntőt mond: Baloghné Szűcs Zsuzsanna múzeumigazgató.

Tovább

Újra itt a Nagy Játék nap

Hagyomány már, hogy a nagy játéknappal búcsúztatja a nyári szünidőt a gyerekek nagy örömére vagy bánatára a Vasvári Pál Múzeum. Ebben az évben sincs ez másképp. Az előző évekhez hasonlóan idén is egy téma köré sorakoznak a programok. Az idei esztendő témája a papír.

Tovább

Ungerbauer borest a Múzeumkertben!

Újabb hazai borvidék mutatkozik be a Borakadémia rendezvényen a tiszavasvári Vasvári Pál Múzeumban. A csongrádi Ungerbauer családi pincészet borainak bemutatójára számíthat mind az, aki 2012.augusztus 31 -én pénteken este ellátogat a múzeum kertjében a vacsorával egybekötött borestre.

Tovább

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   Következő >>   [Utolsó]