Hírek

Hivatalosan is megnyílik a Múzeum

Több mint hat hónapon át tartó felújítás után június 16-án vasárnap délután ünnepélyes keretek között átadják a látogatók részére a Nyíri mezőség tájegység múzeumát. Az idei esztendő nem csak a fél évig tartó felújítás miatt, hanem fél évszázados évforduló miatt is különleges. Hivatalosan 2012 novemberében kezdődött a múzeum 220 éves műemlék épületének felújítása. Mint ismert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) 1.2.2. számú kiírásában a múzeum sikeresen pályázott az épület felújítására.

Tovább

Ausztrál díszvendégek érkeznek a Kabay János Emlékhétre

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Kabay János emlékhetet, amelyen tiszavasvári világhírű szülöttjére a fájdalomcsillapítás atyjára emlékeznek. Az esemény szervezője az idén 50 éves Vasvári Pál Múzeum június 03-07. között ünnepi megemlékezéssekkel, tudományos témanapokkal, előadásokkal várja az emlékezni vágyókat.

Tovább

Egyedülálló Pécsi Borok a Hetényi Pincészettől

Május 31-én 19 órakor a Pécsi Borvidék mutatkozik be a Vasvári Pál Múzeum Borakadémia soron következő rendezvényén. A vacsorával egybekötött bormustrára ez alkalommal a Gólyahír Ifjúsági Tábor teraszán kerül sor a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő tiszavasvári múzeum szervezésében.

Tovább

Gyógyszerészettörténeti vetélkedő iskolásoknak

A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre Kabay János emlékére versenyt hirdet, melyre 7., 8. és 9. évfolyamos 2 fős csapatok jelentkezését várjuk. A verseny ideje: 2013. június 5. (szerda) 15 óra. A verseny helye: Kabay János Általános Iskolai Egység Étkezője (Tiszavasvári, Ifjúság út ). A verseny során összetett feladatokra kerül sor, melyek az egykori Szabolcs vármegye gyógyszertárainak történetét, érdekességeit, illetve Magyarország nagy gyógyszergyárainak történeti alakulását ölelik fel.

Tovább

Rajzpályázat gyerekeknek

A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre rajzpályázatot hirdet „Kabay János, a szabolcsi feltaláló” címmel az alábbi két korcsoportban: óvodás, alsó és felső tagozatos iskolás.Pályázni lehet a fájdalomcsillapítással és a gyógyszergyártással kapcsolatos bármilyen témakörrel. A pályaművek A/4-es méretű rajzlapon, tetszőleges technikával készülhetnek. A rajzlap hátoldalán kérjük, tüntessék fel a pályázó: nevét, életkorát, óvodája, iskolája címét, a felkészítő nevét, elérhetőségét (telefonszámát). Valamint kérjük, hogy csoportosan küldött pályázati anyagok esetén az intézmények készítsenek egy listát is az előbbi adatokkal a beküldött munkákról!

Tovább

Pünkösdölő Csűrdöngölő

A Vasvári Pál Múzeum és a Múzeum Baráti Köre Egyesület közös szervezésében "Pünkösdölő Csűrdöngölő" címmel családi napra várja a múzeumbarátokat május 10-én pénteken. A rendezvényen az ünnephez kapcsolódó népi gyermekjátékok, kézműves foglakozások várják az ide látogató gyerekeket és szüleiket, nagyszüleiket! Az ünnepre hangolódásként a kézműves foglalkozáson lesz május kosár készítés és pünkösdi koszorúfonás. Amíg az apró kezek szorgoskodnak, a felnőttek pünkösdi királyt választanak.

Tovább

Múzeumpedagógiai találkozó

A Vasvári Pál Múzeum,a Langaméta Óvodai Szakmai Munkaközösség és a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2013. április 26-án (pénteken) 09 órakor múzeumpedagógiai találkozót szervez a Tiszavasvári Egyesített Óvodai Intézmény Fülemüle Tagóvodájában, (Tiszavasvári, Ifjúság út 10.) melyre tisztelettel meghív minden érdeklődő óvoda pedagógust, tanítót és múzeumi kollégát.

Tovább

Hamarosan műszaki átadás

Egy héten belül befejeződik a tiszavasvári Vasvári Pál Múzeum műszaki átadása. Január elején kezdődött a tiszavasvári Vasvári Pál Múzeum műemlék épületének felújítása. Mint ismert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) 1.2.2.számú kiírásában az idén ötven éves múzeum sikeresen pályázott felújításra.A 180 napig tartó munkálatok legfontosabb szakasza április 27-én az építési, műszaki munkálatok befejezésével várhatóan lezárulhat ekkor történhet meg a műszaki átadás-átvétel.

Tovább

Göbölyös Táncház a tavaz jegyében

Április 06-án táncházba invitálja az érdeklődőket a Göbölyös Tánccsoport.A helyszín a Váci Mihály Gimnázium éttermében.
Kicsik és nagyok; kezdők és haladók............
Részletek a plakáton.

Tovább

Jól halad a felújítás

Jól halad a Vasvári Pál Múzeum felújítása, és látogatóbarát múzeummá alakítása. Mint ismeretes a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megye Orvos és Gyógyszerészet történeti múltját is bemutató múzeum sikeresen pályázott a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) 1.2.2.számú kiírásában.

Tovább

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]