Újra pöfögnek a zajos gépcsodák

Államalapításunk ünnepén augusztus 20-án immár harmadik alkalommal rendezik meg a térség agrártörténeti géptalálkozóját Tiszavasváriban. A mai napig használatos matuzsálemi gépeket (traktorok, aratógép, cséplőgép stb.) mutatkoznak be a rendezvényen. A program a reggeli regisztráció után gépfelvonulással indul a belváros utcáin majd visszaérkeznek a rendezvény helyszínére a Vasvári Pál Múzeum előtti Szentmihály térre.

Ezután a szakértő zsűri előtt mutatkoznak be a ma is használatos, zajos gépcsodák.Napközben számos kiegészítő program várja rendezvényre kilátogatókat. Lesz népi ételek kóstolója, játszóház gyerekeknek.
Természetesen idén sem maradhat el a kemencében sült kenyér amit a múzeumkertben található kemencében sütnek ki a szervezők. A bátrabbak kipróbálhatják a kenyérkészítés fortélyait gyúrást, dagasztást,kelesztést,sütést is ,és megkóstolhatja a kemencében sült új kenyeret és kenyérlángost. Fellép a Tiszalöki Népzenei Együttes és a Tini Tanoda. A rendezvény ideje alatt a múzeumi kiállítások nemzeti ünnepünk alkalmából ingyenesen tekinthetők meg. Az egész napos program Göbölyös Táncházzal zárul.