Megújult kiállítások, tűzugrás, humor a Múzeumok Éjszakáján

2013. június 22-én ünnepli alapításának 50. évfordulóját a Tiszavasváriban működő Vasvári Pál Múzeum. Szent Iván éjjele előtt egy nappal csatlakozva a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz kora délutántól késő éjszakáig megújult kiállításokkal, népzenei koncertekkel, kulturális és gasztronómiai programokkal várják a látogatókat.A múzeum számára az idei esztendő nem csak a fél évszázados évforduló miatt különleges,az elmúlt fél évben átépítés miatt zárva tartott.


Hivatalosan 2012 novemberében kezdődött a múzeum 220 éves műemlék épületének felújítása. A felújítás kapcsán múzeumpedagógiai oktatóterek, látványraktár, interaktív kémia labor, integrált raktár és látogatórendszer valósulhatott meg elősegítve a látogatóink élményekben gazdag kiszolgálását. A nyílászárók cseréje mellett épületgépészeti, külső és belső homlokzatok valamint a biztonságtechnika és az elektromos hálózat is korszerűsödött. Az átadást követően az épület emeltén kialakított látványraktár is kinyílik a látogatók előtt, ahol a több mint 16.000 darabos régészeti, néprajzi, és helytörténeti gyűjtemény egy része kerül bemutatásra.

Dumaszínház és tűzugrás

A VII. Múzeumok Éjszakáján késő éjjelig látogatható kiállítások mellett két helyszínen is szabadtéri programok várják az érdeklődőket. A kézműves foglalkozások és vásározók mellett szabadtéri fotókiállítás, díjmentes borbélyműhely várja a szépülni vágyókat. Az idei népzenei folklór kínálatban fellép a Nyírség és a Kör-karéj Táncegyüttes, valamint a Motiva Zenekar. Az est sztárvendége Herczku Ági és Nikola Parov. Természetesen idén sem maradhat el a tűzugrás. A múzeumkertben késő este: az Éjszaka a Múzeumban film vetítése, Dumaszínház Dombóvári Istvánnal majd zárásként a Melounge Minibar Band koncertje várja a szórakozni vágyókat. Az egész napos programsorozattal párhuzamosan idén is megrendezi a múzeum az Ízek Kavalkádja térségi „ Slow Food” gasztronómiai fesztivált.