Hírek

Rajzpályázat gyerekeknek

A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre rajzpályázatot hirdet „Kabay János, a szabolcsi feltaláló” címmel az alábbi két korcsoportban: óvodás, alsó és felső tagozatos iskolás.Pályázni lehet a fájdalomcsillapítással és a gyógyszergyártással kapcsolatos bármilyen témakörrel. A pályaművek A/4-es méretű rajzlapon, tetszőleges technikával készülhetnek. A rajzlap hátoldalán kérjük, tüntessék fel a pályázó: nevét, életkorát, óvodája, iskolája címét, a felkészítő nevét, elérhetőségét (telefonszámát). Valamint kérjük, hogy csoportosan küldött pályázati anyagok esetén az intézmények készítsenek egy listát is az előbbi adatokkal a beküldött munkákról!

Tovább

Pünkösdölő Csűrdöngölő

A Vasvári Pál Múzeum és a Múzeum Baráti Köre Egyesület közös szervezésében "Pünkösdölő Csűrdöngölő" címmel családi napra várja a múzeumbarátokat május 10-én pénteken. A rendezvényen az ünnephez kapcsolódó népi gyermekjátékok, kézműves foglakozások várják az ide látogató gyerekeket és szüleiket, nagyszüleiket! Az ünnepre hangolódásként a kézműves foglalkozáson lesz május kosár készítés és pünkösdi koszorúfonás. Amíg az apró kezek szorgoskodnak, a felnőttek pünkösdi királyt választanak.

Tovább

Múzeumpedagógiai találkozó

A Vasvári Pál Múzeum,a Langaméta Óvodai Szakmai Munkaközösség és a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2013. április 26-án (pénteken) 09 órakor múzeumpedagógiai találkozót szervez a Tiszavasvári Egyesített Óvodai Intézmény Fülemüle Tagóvodájában, (Tiszavasvári, Ifjúság út 10.) melyre tisztelettel meghív minden érdeklődő óvoda pedagógust, tanítót és múzeumi kollégát.

Tovább

Hamarosan műszaki átadás

Egy héten belül befejeződik a tiszavasvári Vasvári Pál Múzeum műszaki átadása. Január elején kezdődött a tiszavasvári Vasvári Pál Múzeum műemlék épületének felújítása. Mint ismert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) 1.2.2.számú kiírásában az idén ötven éves múzeum sikeresen pályázott felújításra.A 180 napig tartó munkálatok legfontosabb szakasza április 27-én az építési, műszaki munkálatok befejezésével várhatóan lezárulhat ekkor történhet meg a műszaki átadás-átvétel.

Tovább

Göbölyös Táncház a tavaz jegyében

Április 06-án táncházba invitálja az érdeklődőket a Göbölyös Tánccsoport.A helyszín a Váci Mihály Gimnázium éttermében.
Kicsik és nagyok; kezdők és haladók............
Részletek a plakáton.

Tovább

Jól halad a felújítás

Jól halad a Vasvári Pál Múzeum felújítása, és látogatóbarát múzeummá alakítása. Mint ismeretes a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megye Orvos és Gyógyszerészet történeti múltját is bemutató múzeum sikeresen pályázott a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) 1.2.2.számú kiírásában.

Tovább

85 éve hunyt el Dessewffy Aurél az utolsó országbíró

85 éve ezen a napon halt meg Gróf Dessewffy Aurél az utolsó országbíró, az MTA igazgatóságának tagja. Gróf Dessewffy Aurél Büdszentmihályon (ma: Tiszavasvári) született 1846. január 16. és Budapesten halt meg 1928. március 28-án. Dessewffy Emilnek, az MTA tiszteleti tagjának és elnökének a fia. Budapesten végzett jogot, majd Németországban közgazdasági tanulmányokat folytatott. 1874. és 1883. között országgyűlési képviselő volt. 1883. után a Tisza-kormány ellenzékéhez, Apponyi Albert pártjához csatlakozott. Az Országos Magyar Gazdasági Egyesület alelnöke, majd elnöke lett. 1906-ban a főrendiház elnökévé nevezte ki a király.

Tovább

Húsvét keddi játszóház

Húsvét keddi a játszóházzal várja a Vasvári Pál Múzeummal a múzeumbarátokat a kereszténység legnagyobb ünnepén. Az oktatási intézmények tavaszi pihenője egybe esik húsvéttal és az ünnepet követően is tart ezért április 02-án kedden szünidei húsvéti játszóházra invitálja a „vakációzó” gyerekeket és szüleiket az idén 50 éves Vasvári Pál Múzeum. Délután 14 órától a Találkozások Háza aulájában tojásfestés, tojáspatkolás, tojásszínezés és kézműves foglakozás várja az érdeklődőket.

Tovább

Mesedélután bábszínházzal, forradalmi finomságokkal

A Vasári Pál Múzeum tájékoztatja a tisztelt múzeumbarátokat, hogy rendkívüli időjárás miatt elmaradt, március 15-re tervezett programok más időpontokban kerülnek megrendezésre. Az elmaradt ünnepi programok első felvonása 2013. március 22-én (pénteken) 17 órától lesz. Az „ Édes Forradalom” című süti versenyt ezúttal a Bethlen utcai Civil Házban rendezik meg ahova a szervezők várják a finomságokat és készítőiket. A tét nem kicsi. A győztes sütemény vagy torta nyertese 10.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, amit a felajánló Görömbei Cukrászdában fogyaszthat le a boldog nyertes. A zsűri elnöke Rausch Roland cukrászmester lesz.

Tovább

Hajós-bajai bormustra a Koch Borászattal

Március 22-én 19 órakor a Hajós- Bajai borvidék és kiváló borásza mutatkozik be a Vasvári Pál Múzeum Borakadémiájának soron következő rendezvényén. A vacsorával egybekötött bormustrára ez alkalommal a helyi gimnázium éttermében kerül sor a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő tiszavasvári múzeum szervezésében. A Koch pincészet a Hajós-Bajai borvidéken található, mely a különböző boros fesztiválokon egyenlőre kevésbé van fókuszban. Pedig erről a borvidékünkről sem szabad megfeledkezni, hiszen egyre több termelő készít megbízható, jól fogyasztható borokat.

Tovább

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]