Tudj meg többet múzeumunkról már okostelefonodon is

Digitális kalandozásra invitál a Vasvári Pál Múzeum új mobilalkalmazása: az applikáció az 50 éves múzeum történetét, és kiállításait mutatja be, valamint a múzeum rendezvényeiről, programjairól tájékoztat. Az infokommunikációs forradalom jó pár éve jelen van a hétköznapokban és hatása jelentősen átalakította tájékozódási szokásainkat. Néhány évtizede még elképzelhetetlen technikai eszközök állnak ma a rendelkezésünkre a mindennapi életben. A múzeumbarátok ezentúl mobiltelefonjunkon bárhol nyomonkövethetik a Vasvári Pál Múzeumban zajló eseményeket.

Azon a látogatók akik nem rendelkeznek még " okostelefonnal " a helyszínen díjmentesen kikölcsönözhető táblaszámítógépen ismerkedhetnek  meg a múzeum gyűjteményével és történetével.


Az applikáció  már a tesztidőszak alatt a fiatal múzeumlátogatók kedvencévé vált (c) Fotó:VPM

A zökkenőmentes szörfözéshez a múzeum az intézmény területén ingyenes wifi-t biztosít. A fejlesztés a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) 1.2.2.számú pályázat részeként a „Tárgyaink, örökségünk” című projekt keretében valósulhatott meg. Az applikáció márciustól ingyenesen letölthető Android alkalmazáshoz kapcsolódó mobil piacterekről.