KORTÁRS 3

Három nagyszerű kortárs művész kiállítása nyílik meg, egy közös kiállításban április 17-én csütörtökön a  Vasvári Pál Múzeumban Tiszavasváriban. Holló László Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész olajfestményeiből és grafikáiból, Boncsér Árpád szobrászművész alkotásaiból valamint Vencsellei István debreceni fotográfus, fotóművész képeiből nyílik hármas kiállítás.

A kortárs művészek teljesen különböző területen alkottak és alkottak mind a mai napig maradandót az utókor számára, mégis van valami közös ami összeköti munkásságukat. Ez pedig nem más mint Tiszadada.

A kiállítás érdekessége, hogy Holló László Kossuth-díjas festőművész 1976-ban bekövetkezett haláláig négy évtizeden át rendszeresen Tiszadadán töltötte a nyarait alkotással. Az idén 80 éves Vencsellei István fotográfus, fotóművész 1967-ban, Holló László 80. születésnapja alkalmából készített fotósorozatot a festőművészről alkotás közben. Boncsér Árpád szobrászművész bár Erdélyben, Borszéken született mégis a Tisza parti falucskában találta meg azt az alkotói nyugalmát, amelyet mind a mai napig végez is a Nyíri mezőség méltán híres " művészfalujában" . A csütörtöki ünnepélyes megnyitó eseményen az élő művészek mellett köszöntőt mond Dr. Fülöp Erik Tiszavasvári polgármestere és Ifj. Kovács Géza a Tiszadadai Holló László Emlékház a helyi Tájház és a Helytörténeti gyűjtemény kurátora.