Múzeumi Majális - fúvószenekari koncertekkel

Hosszú évek után újra ünnepi program várja a kikapcsolódni vágyókat május 01-én Tiszavasváriban. Az egész napos program szinte minden korosztály számára kínál érdekességet a rendezvénynek helyet biztosító Vasvári Pál Múzeumban.

Délelőtt " Bringajális " - Tekerj a múzeumba!  címmel családi kerékpáros szabadidős program várja a családokat a múzeum előtti Szentmihály térre. Lesz kerékpáros ügyességi verseny, kresz- teszt, lángosevő verseny és biciklis felvonulás. Az esemény együttműködő partnere a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság  Közlekedésrendészeti Osztálya és a Tiszavasvári Rendőrkapitányság, akik a rendezvény ideje alatt a helyszínen felállított információs sátorban várják a kerékpárosok kérdéseit , észrevételeit. A délelőtti program a Magyar Kerékpáros klub által 13. alkalommal meghirdetett a  kerékpározást népszerűsítő Bringázz a Munkába! (BAM) kampányhoz kapcsolódik. A kerékpárral érkezőket ajándék lufival várják a szervezők!
 
A délelőtt másik kiemelkedő eseménye az egykori Büdszentmihályi Iparos Testület emléktáblájának felavatása lesz, amelyre a múzeum Ady Endre úti épületének aulájában kerül sor. Az eseményén részt vesz és köszöntőt mond Dr. Fülöp Erik  polgármester. Az ünnepélyes pillanatokat követően a "Szentmihályi Mesterek" állandó kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők tárlatvezetéssel a múzeumban. Ezt követi a " Mesterkezek kvíz"  tábla számítógépre fejlesztett játékának premierje amit gyereknek, felnőtteknek egyaránt ajánlunk tudásfejlesztésre.

A nap további részében a fúvós zenéjé a főszerep. Az idén 20 éves fennállását ünneplő Tiszavasvári Városi Fúvószenekar emlékezetes fellépéseiből és vidám pillanataiból nyílik fotókiállítás az emeleti térgalériában.Kora délutántól a Szentmihály téri fedett zenepavilonban  rendezik meg az Fúvószenekarok Nyíri mezőségi Találkozóját. Az első alkalommal életre hívott rézfúvós találkozón fellép a mezőkövesdi, demecseri, hajdúböszörményi,  balmazújvárosi  zenekarok mellett a helyi fúvószenekar is. A rendezvényt a helyi Musical Tanoda  zenei egyvelege zárja.

A rendezvény ideje alatt csapolt sör, fagyi, vattacukor, kirakódó vásár és vidámpark várja az érdeklődőket. A szabadtéri programok ingyenesek a múzeumi kiállítások megtekintése 200 Ft/fő