Hírek

Technikai okok miatt zárva

Technikai okok miatt zárva

Tájékoztatjuk a tisztelt látogatókat, hogy a Vasvári Pál Múzeum néprajzi épülete (Kálvin út 7.) 2014. június 04- 12. között technikai okok miatt nem látogatható. Megértésüket köszönjük.Nyitás  június 13-án pénteken reggel 9 órakor.

Tovább

Kézműves Egri borok Makkai Ádámtól

Kézműves Egri borok Makkai Ádámtól

Június 13-án pénteken rendezi meg a Vasvári Pál Múzeum a hazai borok népszerűsítését szolgáló Borakadémiai rendezvénysorozatának következő előadását. A negyedévente jelentkező esemény vendége ezúttal a  Makkai Ádám borász lesz. A fiatal, tehetséges borász neve sokak előtt ismerős lehet, hiszen gyermekkorát Tiszavasváriban töltötte. Édesapja Makai László közismert kulturális szakember- népművelő, édesanyja elismert pedagógus .

Tovább

Könyvbemutató: Szivárvány Szentmihály fölött

Könyvbemutató: Szivárvány Szentmihály fölött

  Hankó András Szentmihályi szivárvány 2. című könyvének bemutatójára került sor  május 21-én szerdán Tiszavasváriban. Az eseményt a nagy érdeklődésre való tekintettel a Városháza dísztermében rendezték ahol köszöntőt mondott a könyv felelős kiadója Baloghné Szűcs Zsuzsanna a Vasvári Pál Múzeum vezetője. A könyvből PREGITZER FRUZSINA Jászai Mari-díjas színművész adott élvezetes ízelítőt a jelenlévők számára.

Tovább

Emlékezzünk egy szál virággal

Emlékezzünk egy szál virággal

Gyógyszerészet-történeti vetélkedővel és koszorúzással és könyvbemutatóval emlékeznek a hazai morfingyártás megalapítójára, Kabay Jánosra a róla elnevezett emlékhét keretében ezen  a héten. Az előző évek hagyományán változtatva az emlékhét május 20-i keddi napján csendes, protokolltól mentes, méltóságteljes megemlékezsére hívnak minden megemlékezőt.

Tovább

Gyere és találkozz velünk a Múzeumok Majálisán!

Gyere és találkozz velünk a  Múzeumok Majálisán!

  Május 17-18-án tartják a 19. Múzeumok Majálisát a Nemzeti Múzeum kertjében. A kétnapos fesztiválon a századforduló témájára épülő programok várják az érdeklődőket, és a rendezvény keretében adják át a múzeumi szakma rangos elismeréseit is.Az idei fesztivál "19/20 - Századot váltunk!" szlogenjéhez igazodva a vendégségbe érkező intézmények többek közt a polgárosodást és a száz éve kitört első világháborút fogják megidézni mondta Császtvay Tünde, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese a rendezvényt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

Tovább

Óvodai Szakmai Konferencia a múzeumban

Óvodai Szakmai Konferencia a múzeumban

  A Vasvári Pál Múzeum falai között 2009 óta tekinthető meg a Langaméta Gyermekjáték Gyűjtemény. A korábban a helyi kultúrházban is látható kiállítás a múzeumban interaktív játszóházzal kibővülve várja a látogatókat és a nosztalgiázókat. A gyűjtemény a helyi Langaméta Óvodai Szakmai Munkaközösség kezelésében van, melyet a szorgos és lelkes óvó nénik folyamatosan gyűjtenek, idejüket és saját pénzüket rászánva.

Tovább

Szentmihályi szivárvány 2.

Szentmihályi szivárvány 2.

Hankó András: Szentmihályi szivárvány 2. című könyvének bemutatójára kerül sor május 21-én szerdán. Az esemény a Városháza dísztermében kerül megrendezésre ahol köszöntőt mond a könyv felelős kiadója Baloghné Szűcs Zsuzsanna a Vasvári Pál Múzeum vezetője. A könyvet bemutatja PREGITZER FRUZSINA Jászai Mari-díjas színművész.

Tovább

Kabay János-emlékhét a múzeumban

Kabay János-emlékhét a múzeumban

  Gyógyszerészet-történeti vetélkedővel, koszorúzásokkal és könyvbemutatóval emlékeznek a hazai morfin gyártás megalapítójára, Kabay Jánosra a róla elnevezett emlékhét keretében a Vasvári Pál Múzeumban.  Az eseményt május 13. és 21. között rendezi meg immár ötödik alkalommal a Vasvári Pál Múzeum, amely idén protokolltól mentes megemlékezésekkel, méltatja a város világhírű szülöttjét, a “fájdalomcsillapítás atyját”.

Tovább

Fúvószenekarok randevúztak a múzeumban

Fúvószenekarok randevúztak a múzeumban

Első alkalommal rendezték meg a Fúvószenekarok Nyíri mezőségi Találkozóját május 1-én Tiszavasváriban. Az esemény apropóját, az idén 20 éves fennállását ünneplő Tiszavasvári Városi Fúvószenekar adta. A fúvószenei élet a településen persze nem csak két évtizede, hanem közel száz éve létezik. Korábban működött a településen levente zenekar, tűzoltó és munkásőr zenekar is. A jelenleg  működő zenekart 1994-ben alapították.

Tovább

Emléktábla őrzi az iparosok nevét a múzeumban

Emléktábla őrzi az iparosok nevét a múzeumban

Május 1-én ünnepélyes keretek között felavatták az egykori Büdszentmihályi Iparos Kör emléktábláját, amely a Vasvári Pál Múzeum Ady Endre úti épületének aulájában került elhelyezésre. Az avató eseményén részt vett és köszöntőt mondott Dr. Fülöp Erik polgármester. Az emléktábla az elmúlt közel száz év alatt a településen működő iparosok - köztük számos zsidó származású mester - nevét őrzi az utókor számára.

Tovább

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]