Hamarosan indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja

  A Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2014-ben is folytatja a 2006-ban hagyományteremtő céllal elindított, és mára a múzeumok egyik legjelentősebb országos eseményévé vált rendezvénysorozatát. A programok az Országos Múzeumpedagógiai  Évnyitóval kezdődnek és november közepéig tartanak.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat 2014-as megvalósításának kiemelt célja, hogy a múzeumok iránti figyelem az év meghatározott időszakában erősödjön, az új fejlesztésekre, a múzeum oktatásban, tudásátadásban és az élményszerzésben betölthető szerepe növekedjen.

Biblia kiállítás és gyűjtés a templom felújítására

A Vasvári Pál Múzeum az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakozik a kulturális program kavalkádhoz.  Idén is megrendezik a Ruszin Kulturális Napot, amely egy különleges Biblia kiállítással is várja a múzeumba látogatókat. A fesztivál különlegessége az október 19- én vasárnap megrendezésre kerülő Kántus Hangverseny, amely a helyi Református templomban rendezik. A zenei különlegesség célja az 1700 éves végén klasszicista stílusban épült templom megmentése, gyűjtés a templom felújítására. A koncert bár ingyenes a szervezők várják a jó szívvel adakozók felajánlásait. Idén is lesz Nyitott Templomok Hete, Tanárok Éjszakája, Szabadegyetemi előadás,fiatalok kreatív kiállítása.A hagyományokhoz híven a Márton napi vigaszsággal fejeződik be a Múzeum Őszi Fesztiválja.