Idén is keressük a legjobb helyi párlatokat

  Második alkalommal rendezi meg a Vasvári Pál Múzeum a helyi párlatok versenyét. A pálinka piknik nem vásár és nem is fesztivál. Nem lesznek ismert pálinka főzdék, és nem is nem lehet pálinkát vásárolni. A szervezők olyan 18. életévüket betöltött helyi vagy a térségben élők jelentkezését várják akik büszkén mutatják be házi vagy bérfőzésű pálinkájukat a szakértő zsűri előtt.

A nevezett párlatoknál a jelentkező vállalja, hogy csak és kizárólag jó minőségű magyar: alma, szilva, barack, körte, cseresznye, meggy, vegyes gyümölcs és egyéb gyümölcsből készítette. A piknik alatt árusítani nem, beszélgetni és tapasztalatot cserélni lehet.



A zsűri a nevezett párlatokat fajtánként díjazza. A kategória győztes párlatokat a szervezők egyedi név szerinti címkével ellátják és a Vasvári Pál Múzeum pálinka trezorjában elhelyezik megőrzésre. Az esemény a szeptember 27-én a 09 órakor kezdődik a Csipetnyi Büdszentmihályi programjaként. Bővebb információt (részvételi feltételeket)  hivjék a 06/42-911-013 telefonszámot!