Térségi Múzeumpedagógiai Tanévnyitóra invitáljuk a pedagógusokat

  Megkezdődik a tanév a múzeumpedagógiai oktatásban is. A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ a Vasvári Pál Múzeum és a KLIK Tiszavasvári Tankerülete szeptember 25-én, csütörtökön délelőtt rendezi meg 2014-2015.évi tanévre vonatkozó Múzeumpedagógiai Tanévnyitóját. A szakmai konferencián a Tiszavasvári járás alap és középfokú oktatási intézmények vezetői és pedagógusai vettek részt.

A köszöntő beszédek után a múzeum munkatársai részletes tájékoztatást adnak a múzeumpedagógiai programokról.A Nyíri-mezőség múzeumában több éve zajló, egyre népszerűbb - elsősorban iskolák számára igénybe vehető- programsorozat azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek segítséget kapjanak a történelmi korok értelmezéséhez és játékos módon ismerhessék meg a térség néprajzi, történelmi és régészeti múltját.

Törekszünk a játékos ismeretátadásra

Múzeumunkban a közelmúltban végrehajtott fejlesztésnek köszönhetően a múzeumpedagógia oktatás és ismeretátadás a hagyományos módszerek mellett, akár már interaktív tábla, tablet( tábla számítógép) vagy okostelefon segítségével is lehetséges.

Tabletező gyerekek a múzeum néprajzi épületben