Egy pohár fröccs, amely sokat segíthet

Szeptember 27-én szombaton Szent Mihály napja alkalmából egész napos programsorozat várja a helyieket és a városba látogató kíváncsiskodókat. A Vasvári Pál Múzeum által szervezett Csipetnyi Büdszentmihály rendezvényen az ország legnagyobb rose fröccsét szeretnék elkészíteni. A tervek szerint egy 236 literes rose fröccs elkészítése a cél, amelyben a magyarországi Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrend tagjai a helyszínen nyújtanak segítséget egy speciális pohárral, szikvízzel és rose borral.

A fröccsért kapott adományokat a szervezők jótékony célra – a Tiszavasváriban elő 12 éves Almási Eszter gyógykezelésére - kívánják felajánlani.

A kislány mozgásában korlátozott, csak négykézláb tud közlekedni. Nem tud beszélni. Nem tud önállóan enni. Az orvosok sem tudták diagnosztizálni betegségének az okát. A szülők mindent megtesznek annak érdekében, hogy Eszter állapotában javulás következzen be, pl. akupunktúrás kezelésekre is hordják. A szülők reménykednek benne, hogy gyermekük egyszer jobban lesz. A család jelenleg egy járássegítőre gyűjt, amely megkönnyítené Eszter mindennapjait. A szervezők kérnek minden jó szándékú adakozót, hogy a rendezvény napján anyagi lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a kislány gyógykezeléséhez.

Segíts TE IS!