Hírek

A Csodák Palotája igazi nyertesei!

Hatalmas sikert hozott a Kabay János Emlékhét nyitó eseménye, hiszen több mint 800-an látogattak el a budapesti Csodák Palotája utazó kiállításra. Mindenki nyert, aki az utazó kiállítást meglátogatta és kipróbálta május 12-13-án Vasvári Pál Múzeum szervezésében. Ahogy ígértük a belépőjegyek nem csak belépésre jogosítottak, hanem tárgynyereményeket is lehetett nyerni a szelvényekkel. Íme a Csodák Palotája látogatói között kisorsolt ajándékok és a nyertesek listája amelyet május 20-án pénteken a Múzeum Kávéház című műsorban sorsoltunk ki a Best Of Rádióban. Gratulálunk a nyerteseknek! Nyereményeiket a múzeumban az információs pultnál vehetik át keddtől - vasárnapig 9-17 óra között.(4440 Tiszavasvári Kálvin út.4).A képen látható termék csak illusztráció!

Tovább

Bécstől - Büdszentmihályig Lukács Ferenc élete és munkássága

Újabb, különleges előadással várja az érdeklődőket a Vasvári Pál Múzeum Szabadegyeteme kapcsolódva a kémia nemzetközi évéhez. Május 26-án, csütörtökön 17 órától a Vasvári Pál Múzeumban Baloghné Szűcs Zsuzsanna muzeológus előadását hallgathatják meg. Előadásának címe: Bécstől- Büdszentmihályig, amely a település egyik legsokoldalúbb alakjának Lukács Ferencnek kíván emléket állítani. Lukács Ferenc Bécsben született mégis Szentmihályon alkotott. Az ő nevéhez fűződik a település első patikája, postahivatala, tűzoltó egylete, színjátszó köre. A városban ma is élnek leszármazottai a Lukács Ferencnek. A belépés az előadásra díjtalan. A szervezők felhívják, az érdeklődök figyelmét, hogy a rendezvényről hang és képfelvétel készül, ezért kérjük 16.50-ig foglalják el helyüket.

Tovább

A 2003-as év Egri borásza a Múzeumkertben

A Vasvári Pál Múzeum Borakadémiájának következő vendége 2011.május 27-én 18 órától a 2003-as év egri borásza, Simon József lesz. Eger városa, ez a több mint ezeréves kisváros, dicső történelmi múltjával, értékes műemlék együtteseivel, boraival és gyógyvizeivel Magyarország leghíresebb városainak egyike. Egert történelmi városként szokták emlegetni, de úgy is, mint a barokk, a bor, a gyógy- és termálvizek és diákok városát. A város és környéke híres történelmi borvidék.

Tovább

Folytatódik a Kabay János emlékhét

Május 12-19. között rendezik meg a Kabay János Emlékhét programsorozatot, amely a település szülöttjének, világhírű feltalálójának Kabay Jánosnak kíván emléket állítani.Az egyhetes programsorozat minden korosztály számára kínál programot. A szervezők célja a város értékeinek, szellemi örökségének megőrzése ápolása és bemutatása az utókor számára, valamint a helyi közösségi élet a lokálpatriotizmus erősítése.

Tovább

Kabay János Emlékverseny /FELHÍVÁS/

A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre Kabay János emlékére versenyt hirdet, melyre 7., 8., 9. és 10. évfolyamos 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. A verseny során összetett feladatokra kerül sor, melyek múzeumunk gyűjteményéhez, Kabay János életéhez és munkásságához, illetve a Kémikusok Éve programhoz híven a lentebb megemlített híres magyar kémikusokhoz is kapcsolódnak.

Tovább

Orvos-és gyógyszertörténeti kiállítás/Házi Kvíz/

A múzeumba betérők a gyógyítás évszázadainak emlékeivel ismerkedhet meg e kiállítás megtekintése révén. A jórészt elfeledett tudománytörténeti, művelődéstörténeti tények megyei keresztmetszetet adnak a gyógyászat és az egészségügy fejlődéséről.Jó gyűjtögetést, kutakodást kívánunk!

Tovább

Akkor és Most /Kiállítászáró interaktív műemlékápoló vetélkedő/

A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre szeretettel és tisztelettel meghívja a Tiszavasvári Általános Iskola és a Tiszavasvári Középiskola tagintézményeinek diákjait egy olyan vetélkedőre, ami egy kicsit más mint az eddigiek!

Tovább

Hamarosan nyít a Csodák Palotája

A Kabay János emlékhét keretein belül május 12-én és 13-án Tiszavasváriba érkezik a budapesti Csodák Palotája a gyerekek és felnőttek nagy örömére. A Magyarországon egyedülálló látványos, szórakoztató, tudományos játszóház egyedi módon mutatja be a természet törvényeit, a fizika csodálatos és meghökkentő világát. A játszóház csak két napon keresztül (csütörtökön és pénteken) 10-18 óra között a Szentmihály téren felállított légkondicionált rendezvénysátorban várja az érdeklődőket. A belépőjegyet váltók között MP4 lejátszót, múzeumbelépőt, könyvcsomagot sorsolnak ki a rendezvényt szervező Vasvári Pál Múzeum munkatársai. A rendezvényre iskolai osztályok és a családok részére a szervezők kedvezményes belépőt biztosítanak. A programmal kapcsolatosan érdeklődni lehet a 06/20- 2816929 telefonszámon. Bővebb információ a www.vasvaripalmuzeum.hu weboldalon.

Tovább

Fűben-fában Orvosság

Újabb, különleges előadással várja az érdeklődőket a Vasvári Pál Múzeum Szabadegyeteme kapcsolódva a kémia nemzetközi évéhez. Április 28- án csütörtökön 17 órától a Vasvári Pál Múzeumban Kiri Edit etnográfus előadását hallgathatják meg. Előadásának címe: Használható népi gyógymódok napjainkban. A belépés az előadásra díjtalan. A szervezők felhívják, az érdeklődök figyelmét, hogy a rendezvényről hang és képfelvétel készül, ezért kérjük 16.50-ig foglalják el helyüket.


Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők.

Bővebb információ: www.vasvaripalmuzeum.hu

Mobil +36 20/281-6929

Tovább

Borakadémia: Bemutatkozik a Bükkaljai borvidék

A Vasvári Pál Múzeum Borakadémiájának következő vendége április 29-én 18 órától a Bükkalja Borvidék. Az Észak- Magyarországi tájba illeszkedő borvidék a Bükk déli, délkeleti lejtőin, az Egri és Tokaj-hegyaljai borvidék között terül el, az Egri borvidék határától Miskolcig húzódik, mintegy 2200 hektáron. Az egykor híres vidék két nagy hírű szomszédjának árnyékában még nem tudta kialakítani önálló arculatát. A terület adottságai valószínűleg a lendületes fehérboroknak kedveznek. A Bükkalja borvidék létrehozását egy 1970-es rendelet tette lehetővé, amely a korábbi években a térségben megindult szőlőtelepítések eredménye volt.

Tovább

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]