A Vasvári Pál Múzeum Borakadémiájának következő vendége 2011.május 27-én 18 órától a 2003-as év egri borásza, Simon József lesz. Eger városa, ez a több mint ezeréves kisváros, dicső történelmi múltjával, értékes műemlék együtteseivel, boraival és gyógyvizeivel Magyarország leghíresebb városainak egyike. Egert történelmi városként szokták emlegetni, de úgy is, mint a barokk, a bor, a gyógy- és termálvizek és diákok városát. A város és környéke híres történelmi borvidék.
A lakosság csaknem 1000 éve foglalkozik szőlő- és bortermeléssel olyan kiváló borokat termelve, mint az Egri Bikavér, az Egri Leányka, Debrői Hárslevelű, Egri Chardonnay, Egri Cabernet franc és sauvignon, Egri Merlot, Egri Kékfrankos és Kékmedoc. A péntek esti bormustrán a borvidéket több kiemelkedő díjjal is büszkélkedhető Simon József és Pincészete képviseli. A nyolc különleges bor bemutatása közben kemencében sült kenyérlángos, különleges sajt bemutató a rendezvény befejezéseként borvásár várja az érdeklődőket a múzeumkertben.
Belépő: 1600 Ft/fő amely tartalmaz
8 pohár bort és a hozzá való finomságokat / kenyérlángos, sajtválogatás, pogácsa, alma, csokoládé, mogyoró /