Hírek

Kóstolja meg - Büdszentmihály Csipetnyi Ízeit!

Kóstolja meg - Büdszentmihály Csipetnyi Ízeit!

Szeptember 27-én szombaton Szent Mihály napja alkalmából egész napos programsorozat várja a helyieket és a városba látogató érdeklődőket. A Vasvári Pál Múzeum által szervezett rendezvényen kiállításokkal, kézműves vásárral, pálinka piknikkel, csergető versennyel,  koncertekkel, néptáncosokkal és a helyi gasztronómia legkiválóbb ízeivel köszönti Szent Mihály Arkangyal ünnepét a több mint 700 éves település.

Tovább

Múzeumi Borest Bárdos Saroltával

Múzeumi Borest Bárdos Saroltával

  Szeptember 19-én ismét egy kellemes hangulatú borest várja a kikapcsolódni vágyókat a Vasvári Pál Múzeumba Tiszavasváriba. Az este 7 órakor kezdődő rendezvény vendége lesz Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Pincészetből. Bárdos Sarolta tokaji születésű. A Kertészeti Egyetem elvégzése után férjével visszaköltöztek szülőfalujukba, Bodrogkeresztúrba. Ezt követően különböző hegyaljai borászatokban dolgozott miközben párjával saját birtokról álmodoztak.

Tovább

„Egy falat Tündérmező” - Csutkai Csaba fotográfus kiállítása

„Egy falat Tündérmező” - Csutkai Csaba fotográfus kiállítása

 A Tiszavasvári székhelyű, a - Nyíri mezőség településeinek turisztikai attrakcióit - képviselő Tiszai Kaland Turisztikai Információs Iroda és a Vasvári Pál Múzeum közös szervezésében Csutkai Csaba fotóművész„Egy falat Tündérmező fotókiállítása nyílik meg szeptember 09-én kedden 17.30-kor a múzeum főépületének időszaki kiállító termében.

Tovább

Légy te is a csapatunk tagja!

Légy te is a csapatunk tagja!

A "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján a Vasvári Pál Múzeum pályázatot hirdet  múzeumpedagógus pozíció betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű. A Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő. A munkavégzés helye: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 4440 Tiszavasvári, Kálvin út 7.További információkat a meghírdetett álláspokról itt olvashat:

Tovább

Régi ismerősök a Hajdúságból

Régi ismerősök a Hajdúságból

  Negyedik alkalommal rendezte meg a Vasvári Pál Múzeum államalapításunk ünnepén augusztus 20-án a térség agrártörténeti géptalálkozóját. Rendezvényünket minden évben népes "delegáció" tiszteli meg jelenlétével a hajdúságból. A hajdúböszörményi Veterán Traktorok Kulturális és Hagyományörző Egyesületének tagjai ebben az évben már egy nappal korábban augusztus 19-én kedden megérkeztek Tiszavasváriba közel 20  fős csapatukkal. A finom vacsora előtt nagy érdeklődéssel tekintették meg a múzeum kiállításait.

Tovább

Babaház kiállítás és könyvbemutató

Babaház kiállítás és könyvbemutató

A Vasvári Pál Múzeum idén is megrendezi a Langaméta NAGY JÁTÉK NAPOT. A nyárzáró program nem csak a gyerekeknek kínál érdekes és tartalmas kikapcsolódást. A szervezők augusztus 30-én szombaton 14 órától a néprajzi épületben  és múzeumkertben várják a gyerekeket és szüleiket. Az idei rendezvény fő témája: "Nekem is volt  babaházam ".

Tovább

A térség Tudásközpontjává válni

A térség Tudásközpontjává válni

A Vasvári Pál Múzeum - mint a Nyíri Mezőség tájegység múzeuma - munkatársai naponta azért munkálkodnak, hogy a múzeum páratlan gyűjteményein, kiállításaikon és tudományos tevékenységeiken keresztül jelentős értéket képviseljenek a hazai múzeumi közegben és szűkebb környezetünkben, térségünkben. Hisszük, hogy múzeumunknak kiemelt szerepe van az térség kultúrájának megőrzésében és továbbadásában.

Tovább

Ezt írták... 1984-ben

Ezt írták... 1984-ben

Ezen a héten következő érdekességet találtuk a folyóirattárunkban. Negyven éve(1984. június 26-án) Tiszavasváriban mai kultúrház elődjének falára emléktáblát helyezett el Schőner Alfréd főrabbi és Molnár István vb-titkár a Hazafias Népfront és a helyi tanács nevében. A megemlékezés apropóját az adta, hogy 1944-ben 561 zsidó embert hurcoltak a nácik Büdszentmihályról.

Tovább

A HÉT MŰTÁRGYA: Fekete, tojás alakú test, a fülön csecs.

A HÉT MŰTÁRGYA: Fekete, tojás alakú test, a fülön csecs.

  Új sorozatunkban hétről- hétre megismerkedhetnek látogatóink a múzeum műtárgyaival. Ezen a héten egy különleges nádudvari kerámiát mutatunk be. Fekete, tojás alakú test, a fülön csecs. Vállán és oldalán besimított díszítés. Szája csorbult, szűrője hiányzik. 

Tovább

Egy hónap alatt közel 1500-an látták az „5000 Év Titkai” kiállítást

 Egy hónap alatt közel 1500-an látták az „5000 Év Titkai” kiállítást

A Vasvári Pál Múzeum „5000 Év Titkai” kiállítása a Nyíri mezőség páratlan régészeti leleteit mutatja be. A Hortobágy, a Nyírség és a Tisza keleti partja között fekvő Nyíri mezőség olyan ritka terület, amelyen a Kr.e. 5000-től a középkorig feltárt települések és temetők reprezentálják az egymást követő civilizációk fejlődését. Az arany és ezüst leleteket, amforákat is bemutató régészeti kiállítás régi formájában 2000-2012 között volt látható a múzeumban néprajzi épületében.

Tovább

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]