Hírek

Ruszin Kulturális Nap a Múzemban

Ruszin Kulturális Nap a Múzemban

  A Tiszavasvári Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata és a Vasvári Pál Múzeum idén negyedik alkalommal rendezi meg október 04-én szombaton, 10.00 órától „Ruszin Kulturális Napját ”. A helyszín ezúttal is a Vasvári Pál Múzeum lesz. A rendezvény délelőtt 10 órakor a múzeum előtti Szentmihály téren Kozsnyánszky János MROSZ elnökének, majd Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő köszöntőjével indul. Ezt követi a Szent Damján Kórus előadása majd a „ A Te Igéd Igazság ”címmel Biblia kiállítás nyílik Kozma Péter Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott magángyűjteményének különleges darabjaiból a múzeum időszaki kiállítójában.

Tovább

Idén is keressük a legjobb helyi párlatokat

 Idén is keressük a legjobb helyi párlatokat

  Második alkalommal rendezi meg a Vasvári Pál Múzeum a helyi párlatok versenyét. A pálinka piknik nem vásár és nem is fesztivál. Nem lesznek ismert pálinka főzdék, és nem is nem lehet pálinkát vásárolni. A szervezők olyan 18. életévüket betöltött helyi vagy a térségben élők jelentkezését várják akik büszkén mutatják be házi vagy bérfőzésű pálinkájukat a szakértő zsűri előtt.

Tovább

Térségi Múzeumpedagógiai Tanévnyitóra invitáljuk a pedagógusokat

Térségi Múzeumpedagógiai Tanévnyitóra invitáljuk a pedagógusokat

  Megkezdődik a tanév a múzeumpedagógiai oktatásban is. A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ a Vasvári Pál Múzeum és a KLIK Tiszavasvári Tankerülete szeptember 25-én, csütörtökön délelőtt rendezi meg 2014-2015.évi tanévre vonatkozó Múzeumpedagógiai Tanévnyitóját. A szakmai konferencián a Tiszavasvári járás alap és középfokú oktatási intézmények vezetői és pedagógusai vettek részt.

Tovább

A HÉT MŰTÁRGYA: Cserép tejescsupor

A HÉT MŰTÁRGYA: Cserép tejescsupor

  Hétről- hétre megismerkedhetnek internetes látogatóink a múzeum műtárgyaival. Ezen a héten egy különleges kerámiát mutatunk be. A tárgy Cserép tejescsupor. Belül világos barna, kívül sötét barna zománcozás. Fehér-fekete körbefutó csíkozás és virágdísz. 2 literes. Mérete: 11x23x8 cm. Kopott, csorba.

Tovább

Egy pohár fröccs, amely sokat segíthet

Egy pohár fröccs, amely sokat segíthet

Szeptember 27-én szombaton Szent Mihály napja alkalmából egész napos programsorozat várja a helyieket és a városba látogató kíváncsiskodókat. A Vasvári Pál Múzeum által szervezett Csipetnyi Büdszentmihály rendezvényen az ország legnagyobb rose fröccsét szeretnék elkészíteni. A tervek szerint egy 236 literes rose fröccs elkészítése a cél, amelyben a magyarországi Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrend tagjai a helyszínen nyújtanak segítséget egy speciális pohárral, szikvízzel és rose borral.

Tovább

Hamarosan indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Hamarosan indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja

  A Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2014-ben is folytatja a 2006-ban hagyományteremtő céllal elindított, és mára a múzeumok egyik legjelentősebb országos eseményévé vált rendezvénysorozatát. A programok az Országos Múzeumpedagógiai  Évnyitóval kezdődnek és november közepéig tartanak.

Tovább

Kóstolja meg - Büdszentmihály Csipetnyi Ízeit!

Kóstolja meg - Büdszentmihály Csipetnyi Ízeit!

Szeptember 27-én szombaton Szent Mihály napja alkalmából egész napos programsorozat várja a helyieket és a városba látogató érdeklődőket. A Vasvári Pál Múzeum által szervezett rendezvényen kiállításokkal, kézműves vásárral, pálinka piknikkel, csergető versennyel,  koncertekkel, néptáncosokkal és a helyi gasztronómia legkiválóbb ízeivel köszönti Szent Mihály Arkangyal ünnepét a több mint 700 éves település.

Tovább

Múzeumi Borest Bárdos Saroltával

Múzeumi Borest Bárdos Saroltával

  Szeptember 19-én ismét egy kellemes hangulatú borest várja a kikapcsolódni vágyókat a Vasvári Pál Múzeumba Tiszavasváriba. Az este 7 órakor kezdődő rendezvény vendége lesz Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Pincészetből. Bárdos Sarolta tokaji születésű. A Kertészeti Egyetem elvégzése után férjével visszaköltöztek szülőfalujukba, Bodrogkeresztúrba. Ezt követően különböző hegyaljai borászatokban dolgozott miközben párjával saját birtokról álmodoztak.

Tovább

„Egy falat Tündérmező” - Csutkai Csaba fotográfus kiállítása

„Egy falat Tündérmező” - Csutkai Csaba fotográfus kiállítása

 A Tiszavasvári székhelyű, a - Nyíri mezőség településeinek turisztikai attrakcióit - képviselő Tiszai Kaland Turisztikai Információs Iroda és a Vasvári Pál Múzeum közös szervezésében Csutkai Csaba fotóművész„Egy falat Tündérmező fotókiállítása nyílik meg szeptember 09-én kedden 17.30-kor a múzeum főépületének időszaki kiállító termében.

Tovább

Légy te is a csapatunk tagja!

Légy te is a csapatunk tagja!

A "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján a Vasvári Pál Múzeum pályázatot hirdet  múzeumpedagógus pozíció betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű. A Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő. A munkavégzés helye: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 4440 Tiszavasvári, Kálvin út 7.További információkat a meghírdetett álláspokról itt olvashat:

Tovább

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]