Idén is máglyán űzzük el a telet

  Boszorkány szépségverseny, táncház, csigapergő a Vasvári Pál Múzeumban farsangi mulatságán. Igazi arcát csak az e múlt napokban mutatta meg a későn érkezett tél, de farsang lévén a régi jó Nyíri mezőségi ízek és hagyományok felidézéseként számos télbúcsúztató program és finomság  várja az érdeklődőket február 07-én szombaton a Vasvári Pál Múzeumba Tiszavasváriba.

„Böjt előtti dőzsölés”- ként már déltől kóstolhatunk kocsonyát, töpörtyűt, farsangi fánkot, forralt bort, teát és kemencében sült pogácsát. Kora délutántól a gyerekeket játszóház, boszorkák szépségversenye, míg a felnőtteket csigapergő várja a Kálvin úti épületbe.

Most sem maradhat el a farsangi felvonulás muzsikaszóval, maskarásokkal, boszorkányokkal, síppal, dobbal, alakoskodó néptáncosokkal. A felvonulás végén idén is a Szentmihály téren hatalmas máglyán égetik el a kiszebábokat a tél jelképes búcsúztatásaként. Kora estétől a helyi gimnázium éttermében a Kör- Karéj Egyesülettel közösen élőzenés táncház várja a táncolni vágyókat. Lesz moldvai és felcsíki tánctanítás, gyermektáncház. Az est batyus bállal és Kárpát - Medencei táncházzal zárul.