Büdszentmihály 1914-1918 - Kiállítás az I. Világháború 100.évfordulóján

A Vasvári Pál Múzeum 2014 novemberében 28-án új időszaki kiállítással emlékezik a 100 évvel ezelőtt kitört I. Világháborúra. Az új időszaki kiállítás az 1914-1918 között a frontra bevonult büdszentmihályi és  tiszabüdi férfiakra emlékezik fotók, írások és tárgyi emlékek segítségével. A kiállítás különlegessége egy lövészárok enteriőr, amely fegyverekkel, lövegekkel, katonai eszközökkel mutatja be a korabeli harcokat.

A kiállítás fotók, írások és tárgyi emlékek segítségével feleleveníti az itthon maradt családok életét, akik remegő szívvel figyelték a lapokat, a postát, hogy hírt kaphassanak szeretteikről. A háború befejeztével azonban csak Büdszentmihályon több száz család maradt férj és apa nélkül a „Nagy Háború” befejezése után tájékoztatott Baloghné Szűcs Zsuzsanna kiállítás kurátora a Vasvári Pál Múzeum igazgatója.

A kiállítás pénteki megnyitóján köszöntőt mond Dr. Vinnai Győző Országgyűlési képviselő, a tárlatot megnyitja: Dr. Fülöp Erik Tiszavasvári Polgármestere. Ünnepség koszorúzással és mécses gyújtással ér véget a Szabadság téren álló világháborús hősi emlékműnél.