Hírek

Szabadegyetem: A Forradalom és gyermekei

Szabadegyetem: A Forradalom és gyermekei

  Nemzeti ünnepünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 58.évfordulója  alkalmából a Vasvári Pál Múzeum Szabadegyetemi előadásra invitálja az emlékezni vágyókat október 23-án csütörtökön délután 14 órától. Dr. Lénárt Béla tanár - egykori 56-os - tart előadást: "A forradalom és gyermekei" címmel a múzeum főépületének időszaki kiállítótermében.

Tovább

Álmodd Meg a Jövőt!

Álmodd Meg a Jövőt!

  A Vasvári Pál Múzeum felhívja az alkotni vágyó, kreatív diákok figyelmét városunk jövőképének megtervezésére. Ha jó a képzelőerőd kapj elő egy ceruzát, ecsetet vagy bármilyen eszközt és valósítsd meg álmaid városát, múzeumát és a körülötted lévő világot. Az elkészült munkákból november 08-án kiállítást szervezünk amelyen akér TE IS ott lehetsz!

Tovább

Kezdődik a Nyitott Templomok hete

Kezdődik a Nyitott Templomok hete

  A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében október 15-19. között rendezik meg a Nyitott Templomok hetét. A tiszavasvári történelmi egyházak gyülekezeti közösségei és a Vasvári Pál Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt a Nyitott Templomok hete rendezvényre. Szerdán a "Görög katolikus Életképek" címmel Nagy Tamás, a nyíregyházi Hittudományi Főiskola 5. éves hallgatója tart előadást a Görög Katolikus templomban.

Tovább

Tanárok Éjszakája a Múzeumban

Tanárok Éjszakája a Múzeumban

  A Vasvári Pál Múzeum szeretettel meghívja a Tiszavasvári pedagógusokat 2014. október 10-én 18:00 órától megrendezendő programjára, a Tanárok éjszakájára, ahol a helyi tanárok, tanítók, óvónők egy kötetlen beszélgetésen vehetnek részt Büdszentmihály egykori tanítóival, pedagógusaival.

Tovább

Elkezdődött a Múzeumok Ősz Fesztiválja

Elkezdődött a Múzeumok  Ősz Fesztiválja

  Országszerte 168 múzeumban több mint 1700 program várja a látogatókat a Múzeumok Őszi Fesztiválján szeptember 29. és november 9. között. A fesztivál célja, hogy a múzeumokra, a múzeumoknak az oktatásban, tudásátadásban és az élményszerzésben betölthető szerepére irányítsa a figyelmet. A programok között szerepel a tanárok éjszakája, a nagy rajzolás és az utazó múzeumok című rendezvény is.

Tovább

Jótékonysági Hangverseny a Tiszavasvári Református templomért!

Jótékonysági Hangverseny a Tiszavasvári Református templomért!

  Tiszavasvári Református Egyházközség és a Vasvári Pál Múzeum közös szervezésében a Debreceni Református Kollégium énekkara, a Kántus ad jótékonysági hangversenyt 2014. október 19-én, vasárnap 18 órától a Tiszavasvári Református templomban. A Debreceni Református Kollégium Kántusát 1739-ben alapította Maróthi György, a Kollégium hírneves professzora. Az azóta - kezdetben fiúkórusként, ma már ifjúsági vegyeskarként - folyamatosan működő Kántus fennállásának 275. tanévét tölti.

Tovább

„ A Te Igéd Igazság ” - Biblia Kiállítás a Múzeumban

„ A Te Igéd Igazság ” - Biblia Kiállítás a Múzeumban

  Új időszaki kiállítás nyílik szombaton a  Vasvári Pál Múzeumban. „ A Te Igéd Igazság ”címmel Biblia kiállítás nyílik Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott magángyűjteményének különleges darabjaiból a múzeum időszaki kiállítójában. A Könyvek Könyve a világ legnagyszerűbb "kiadványa", amelyből megtanulható, hogyan is oldható meg minden probléma, hogyan tölthető be minden
szükség.

Tovább

Négy óra alatt 80 ezer forint adomány Eszternek

Négy óra alatt 80 ezer forint adomány Eszternek

  Kedves vendéget köszönthettünk kedden napközben a Vasvári Pál Múzeum főépületében. A 12 éves Almási Eszter édesanyjával és kísérőjével a szeptember 27-én összegyűlt adományt vehette át Baloghné Szűcs Zsuzsannától. Mint ismertes a múlt szombaton a Csipetnyi Büdszentemihály elnevezésű rendezvényen a jótékonysági akciót szerveztünk a család megsegítésére, amelyben partnerünk volt magyarországi Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendje ,a Keszi Szóda és a Vasvári Pál Múzeum  Baráti Kör Egyesület.

Tovább

Ruszin Kulturális Nap a Múzemban

Ruszin Kulturális Nap a Múzemban

  A Tiszavasvári Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata és a Vasvári Pál Múzeum idén negyedik alkalommal rendezi meg október 04-én szombaton, 10.00 órától „Ruszin Kulturális Napját ”. A helyszín ezúttal is a Vasvári Pál Múzeum lesz. A rendezvény délelőtt 10 órakor a múzeum előtti Szentmihály téren Kozsnyánszky János MROSZ elnökének, majd Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő köszöntőjével indul. Ezt követi a Szent Damján Kórus előadása majd a „ A Te Igéd Igazság ”címmel Biblia kiállítás nyílik Kozma Péter Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott magángyűjteményének különleges darabjaiból a múzeum időszaki kiállítójában.

Tovább

Idén is keressük a legjobb helyi párlatokat

 Idén is keressük a legjobb helyi párlatokat

  Második alkalommal rendezi meg a Vasvári Pál Múzeum a helyi párlatok versenyét. A pálinka piknik nem vásár és nem is fesztivál. Nem lesznek ismert pálinka főzdék, és nem is nem lehet pálinkát vásárolni. A szervezők olyan 18. életévüket betöltött helyi vagy a térségben élők jelentkezését várják akik büszkén mutatják be házi vagy bérfőzésű pálinkájukat a szakértő zsűri előtt.

Tovább

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]