Hírek

Megdőltek a látogatói rekordok a Múzeumok Éjszakáján

Megdőltek a látogatói rekordok a Múzeumok Éjszakáján

Csaknem 420 ezren vettek részt az idei Múzeumok Éjszakáján országszerte, amellyel ismét sikerült megdönteni a korábbi évek rekordját. A muzej.hu honlap is csúcsot döntött, idén 200 ezer látogatója volt, szombaton mintegy 67 ezren válogattak a programok közül a weboldal segítségével.

Tovább

Egykori városvezető kapta az idei Gombás András díjat

Egykori városvezető kapta az  idei Gombás András díjat

  Idén nyolcadik alkalommal - a Múzeumok Éjszakáján - adták át a Gombás András Díjat, amely díjat a múzeum névadóját viselő civil értelmiségieket tömörítő Vasvári Pál Múzeum Baráti kör Egyesülete adományoz oda évente olyan személynek, aki az adott évben kiemelkedő módon járul hozzá a múzeum gyűjteményének gyarapodásához és szakmai fejlődéséhez. Az idei esztendőben Sulyok József korábbi Polgármester vehette át a díjat, amit Dr. Legány András az egyesület elnöke adott át a díjazottnak.

Tovább

Megyei Értékek Tára - Vándorkiállítás nyílik a Múzeumban

Megyei Értékek Tára - Vándorkiállítás nyílik a Múzeumban

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeinek 30%-án működik helyi értéktár bizottság, ezek mindössze 10 százaléka terjesztett fel eddig a megyei értékek közé helyi különlegességeket. A tavaly ősszel a Megyeházán megtartott konferencián a települési és megyei értéktár bizottságok munkájának kívántak új lendületet adni, ahol a helyi értékek megőrzésének jó gyakorlatait és újdonságait ismerhették meg a résztvevők. A "Megyei Értékek Tára” népszerűsítését szolgálja az a vándorkiállítás, amely szintén tavaly indult megyejáró körútjára.

Tovább

Múzeumok Éjszakája: Egy színpadon Kowalsky és a Karmapirin

Múzeumok Éjszakája: Egy színpadon Kowalsky és a Karmapirin

A tavaly novemberi A38 Hajó rendezett akusztikus koncert után a Vasvári Pál Múzeum zenei színpadán ismét együtt a Kowalsky Mega Vega és a Karmapirin zenekar. Ha te is részese szeretnél lenni a ország legnagyobb kulturális eseményének Tiszavasvári helyszínén e remek zenei találkozásnak,akkor ott a helyed Tiszavasváriban a Múzeumok Éjszakáján.

Tovább

Egy hét múlva Múzeumok Éjszakája

Egy hét múlva Múzeumok Éjszakája

Országszerte több mint 360 intézmény kínál csaknem 2000 programot az év legrövidebb éjszakáján, június 20-án. Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét idén 13. alkalommal rendezik meg, amelyhez ebben az évben 9. alkalommal csatlakozott a Nyíri Mezőség Múzeuma. Szombaton nyílik meg a múzeum új időszaki kiállítása, amelyben a Magyar motorkerékpár gyártás méltán híres múltját ismerhetjük meg.

Tovább

Veterán Motorok kiállítása- Hamarosan itt a Múzeumok Éjszakája

Veterán Motorok kiállítása- Hamarosan itt a Múzeumok Éjszakája

Június 20-án szombaton a Múzeumok Éjszakáján nyílik meg a Vasvári Pál Múzeum új időszaki kiállítása, amelyben a Magyar motorkerékpár gyártás méltán híres múltját ismerhetjük meg. Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét idén 13. alkalommal rendezik meg, amelyhez ebben az évben is csatlakozott a Nyíri Mezőség Múzeuma. A szokásokhoz híven kora délutántól hajnalig gazdag programokkal várja az izgalmas, kalandra vágyó látogatókat a múzeum.

Tovább

Napközis nyári tábor a múzeumban

Napközis nyári tábor a múzeumban

Hamarosan itt a nyár és elindul a közel két hónapos VAKÁCIÓ. Sok szülőnek gyakran gondot okoz ilyenkor, hogy a vakáció alatt hová is tudja gyermekét "elhelyezni" és tartalmas programot szervezni. Az előző évek sikerén felbuzdulva a Vasvári Pál Múzeum kézműves táborba várja az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket július 27–31. valamint augusztus 03–07. között hétfőtől- péntekig 07.30-tól 17.00-ig. A tábort azoknak a gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk, akik a nyár ezen időszakában gondot okoz a gyermek elhelyezése vagy csak szeretnék, ha a gyerekük tartalmas és értékes dolgokkal töltené el a vakációt.

Tovább

Pünkösdi családi délután a Néprajzi épületben

Pünkösdi családi délután a Néprajzi épületben

A Vasvári Pál Múzeum és a Múzeum Baráti Köre Egyesület közös szervezésében "Pünkösdi játszóházba" várja a múzeumbarátokat május 22-én pénteken délután 16 órától. A rendezvényen az ünnephez kapcsolódó népi gyermekjátékok, kézműves foglalkozások
várják a múzeumba látogató gyerekeket és szüleiket! A foglalkozáson az érdeklődő gyerekek készíthetnek pünkösdi rózsát, koronát, fehér galambot, pünkösdi lángot - kreatív anyagokból.

Tovább

Szekszárdi borok a Múzeumkertben

Szekszárdi borok a Múzeumkertben

Május 29-án ismét egy kellemes hangulatú borest várja a kikapcsolódni vágyókat a Vasvári Pál Múzeumba Tiszavasváriba. A pénteken este 19 órakor kezdődő rendezvény vendége, Sebestyén Csaba szekszárdi borász lesz. A Sebestyén Pincét 1998-ban a család alapította, Magyarország egyik legjobb klimatikus adottságokkal rendelkező termőhelyén, a Szekszárdon található Iván-völgyben.

Tovább

Rangos szakmai elismerést kapott múzeumunk

Rangos szakmai elismerést kapott múzeumunk

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület immár másfél évtizede minden esztendőben meghirdeti pályázatát az Év Múzeuma kitüntető cím elnyerésére. Az elismerés a muzeális intézmények működésének átfogó elemzése alapján kivívható rang. Az eredményességet – a pályázati kiírásnak megfelelően – az elmúlt évek teljesítményéhez viszonyítva értékelik a bírálók. Az évek során kialakult gyakorlat szerint a testület a pályázó múzeumok beküldött információit és anyagait, valamint a helyszíni látogatások során szerzett tapasztalatokat együttesen értékelte.

Tovább

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36     Következő >>   [Utolsó]