Hírek

Középpontban a Tisza

Középpontban a Tisza

Ingyenes múzeumi nyílt napot tart a Vasvári Pál  Múzeum és a Bölcs Baglyok Szögi Lajos Természetvédelmi Oktatóközpont. Február első napjaiban előadásokkal, játékokkal és kézműveskedéssel várja két helyi oktatás nevelő szervezet a gyermekeket, iskolai szakköröket, csoportokat 10 éves kor felett.

Tovább

Téltemető - Tavaszköszöntő Farsangi mulatság

Téltemető - Tavaszköszöntő Farsangi mulatság

Vidám népszokások, jellegzetes farsangi és téltemető hagyományok elevenednek meg egy téltemető farsangi mulatság keretében január 30-án Tiszavasváriban. „A farsangi 
napokban, legyünk mi is vígabban!” ez az idei esztendő mottója a szombaton délután kettőkor kezdődő családi programnak, ahol farsangi népszokások és a játék zaja, no meg
a frissen sült fánk illata lengi majd be a múzeum néprajzi épületét.

Tovább

Pillanatok a múltból - Fotókiállítás és Szabadegyetem előadás

Pillanatok a múltból - Fotókiállítás és Szabadegyetem előadás

Várostörténeti fotókiállítással és Szabadegyetemi előadással várja a helyi lokálpatriótákat és a városból elszármazottakat a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriban, január 29-én pénteken 17 órakor a múzeum Ady Endre úti épületébe. Az interaktív fotókiállítás segítségével bepillantást nyerhetünk az egykori település Tiszabüd és Szentmihály hétköznapjaiba, megismerve a később egyesített, és új néven létrehozott (Tiszavasvári)település történelmét a teljesség igénye nélkül.

Tovább

Büdszentmihály Hagyatéka - Könyvbemutató

Büdszentmihály Hagyatéka - Könyvbemutató

Tiszavasvári várossá válásának 30. évfordulója tiszteletére a Vasvári Pál Múzeum egy hetes programsorozattal várja az érdeklődőket 2016. jaunár 26-30. között. A városnapi programsorozat 26-án, kedden könyvbemutatóval kezdődik. Ezen a napon mutatják be hosszú várakozás után Gombás András, múzeumalapító, múzeumigazgató néprajzi tanulmányaiból összeállított könyvet. A kötet méltán mutatja be egy letűnt világ utolsó pillanatában rögzített életképeit.

Tovább

Napló - Egy ismeretlen büdszentmihályi hadifogoly története

Napló - Egy ismeretlen büdszentmihályi hadifogoly története

Tiszavasvári várossá válásának 30. évfordulója tiszteletére a Vasvári Pál Múzeum egy hetes programsorozattal várja az érdeklődőket 2016. jaunár 26-30. között.Január 28-án csütörtökön 17 órakor új időszaki kiállítás nyílik a múzeum főépületében. A kiállítás egy orosz hadifogságból hazatért büdszentmihályi parasztember tollából megírt napló segítségével mutatja be a háború borzalmait, veszteségeit.

Tovább

Számvetés 2015: Szakmai és pályázati sikerek, fiatal látogatók

Számvetés 2015: Szakmai és pályázati sikerek, fiatal látogatók

 Sikeres évet zárt 2015-ben a Vasvári Pál Múzeum. Az 52 éve alapított múzeum 2013-ban kapott magasabb szakmai besorolást. A Nyíri Mezőség múzeumának státuszát ekkor változtatta közérdekű muzeális gyűjteményről területi múzeumra az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az évek óta tartó tudatos munka az elmúlt esztendőben is érzékelhető eredményeket hozott.

Tovább

Ajándékozzon karácsonyra könyvet

Ajándékozzon karácsonyra könyvet

A Vasvári Pál Múzeum jegypénztáraiban (Ady Endre út 8. és Kálvin út 7.)nyitva tartási időben karácsonyi ajándéknak kiváló helytörténeti, néprajzi, művészeti, régészeti, történelmi témájú könyveket vásárolhatnak! A könyveket bátran ajánljuk azok figyelmébe, akik különleges és értékes ajándékkal szeretnék meglepni családtagjukat, barátjukat, ismerősüket, rokonukat a közelgő ünnepekre.

Tovább

Betlehemes műsorral várjuk a Megváltó érkezését

Betlehemes műsorral várjuk a Megváltó érkezését

A Vasvári Pál Múzeum idei utolsó rendezvényére december 20-án délután invitálja az érdeklődőket. A Nyíri Mezőség múzeuma advent negyedik vasárnapján a néprajzi épületben és a múzeumkertben kínál a karácsony ünnepéhez kapcsolódó programokat. Lesz mézeskalács készítés valamint csuhéból, agyagból, gyöngyből karácsonyfa díszek készítése.

Tovább

Szabadegyetem: Népi bútorok története

Szabadegyetem: Népi bútorok története

A Vasvári Pál Múzeum, és a múzeum baráti köre  tovább folytatja Szabadegyetemi  előadássorozatát. Az idei utolsó előadáson a múzeumban jelenleg is megtekinthető "Ácsolt- és festett ládák a Palócföldről" címet viselő időszakos kiállításhoz kapcsolódóan dr. Veres Gábor az egri Eszterházy Károly Főiskola docense tart előadást december 18-án pénteken 17 órakor.

Tovább

Jó együtt lenni, jó valahova tartozni

Jó együtt lenni, jó valahova tartozni

  A Vasvári Pál Múzeum és a Múzeum Baráti Köre Egyesület szeretettel invitál minden érdeklődőt a Tiszavasvári Napraforgó Nyugdíjas Klub történetének 34 évét bemutató időszakos kiállításának megnyitójára 2015.december 3-án csütörtökön 17 órára a múzeum főépületébe. A kamara kiállítás célja, hogy bemutassa a városban immár 34 éve működő közösség életét. A kiállítás nagy hangsúlyt fektet a klub népdalkörének programjaira, mindennapjaira, fellépéseikre, sikereikre.

Tovább

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36     Következő >>   [Utolsó]