Hírek

Emlékezés színes álmai

Cigány-roma festőművésze képeiből nyílt kiállítás a nyíregyházi Jósa András Múzeumban. A tárlat a sokszínű roma kultúrát, a mindennapok és az ünnepek egyes mozzanatait mutatja be 9 kortárs művész több mint 70 képe alapján.

Tovább

Múzeum a lakótelepen

A Vasvári Pál Múzeum az idei szünidő utolsó napjaiban házhoz ment! Mint ismert, a gyári lakótelepen szegényesek és elavultak a szabadtéri játék lehetőségek a gyerekek számára. A múzeum munkatársai ezt a hiányt szerették volna - a lehetőségeinkhez mérten - pótolni kézműves foglakozásokkal, agyagozással, drukkolással, csuhézással, nemezeléssel, perecezéssel, népi játékok kipróbálásával és még sok más érdekességgel . A gyerekek ezena héten nagy érdeklődéssel és örömmel töltötték el nyári szünet utolsó napjait a múzeum dolgozóival.

Tovább

Megújul a Múzeumkert

A Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert forrásból és önkormányzati saját erőből a közmunka programnak köszönhetően megújul a Vasvári Pál Múzeum előtti kert és a hozzá tartozó Sőrés Sétány. A felújítás során két új köztéri alkotás (szobor), egy szabadtéri búbos kemence, pihenő padok, új díszburkolat, nyújt kikapcsolódási lehetőséget a múzeumba látogatóknak.

Tovább

Tűzugrás és Erotika a Múzeumok Éjszakáján

A Nyíri Mezőség települései számára a 2010-es év egyik legjelentősebb szabadtéri kulturális és gasztronómiai eseménye a IV. Múzeumok Éjszakája - Ízek Kavalkádja Gasztronómiai Fesztivál, amit június 19-én a Vasvári Pál Múzeumban és a Szentmihály téren rendeznek meg Tiszavasváriban. A rendezvény kora délután kezdődik és várhatóan késő éjjel fejeződik be. A múzeum állandó kiállításai mellett június 19-én két új időszaki kiállítás nyitja meg kapuit.

Tovább

Borvacsora a Múzeumban

A Vasvári Pál Múzeum igazán különleges programmal várja látogatóit 2010. május 29-én,szombaton 19 órakor .Ezen az estén kerül megrendezésre az Etyek-Budai borvidék borválogatásból a Múzeumi borvacsora, ahol a Borvidék borait kóstolhatják meg az érdeklődők egy finom vacsora mellett. A vacsora előtt és után lehetőség van a múzeum megtekintésére tárlatvezetéssel. Az est hangulatát kellemes bárzongora est teszi - reményeink szerint - teljessé.

Asztalfoglalás és bővebb információ :+36- 20/281-6929

Tovább

Programváltozás (Kabay János Emlékhét)

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Kabay János Emlékhét május 21-22-re meghirdetett programjai a gyári lakótelepen a helyszín alkalmatlansága miatt elmaradnak! A programok egy későbbi időpontban kerülnek megrendezésre, amelyről időben tájékoztatást adunk.
Vasvári Pál Múzeum dolgozói

Tovább

„Szentmihálytól a világhírnévig”

Nagyszabású programsorozattal várja - nem csak - Tiszavasvári lakosságát a Vasvári Pál Múzeum. Május 17-22. között rendezik meg a Kabay János Emlékhét programsorozatot, amely a település szülöttjének, világhírű feltalálójának Kabay Jánosnak kíván emléket állítani.

Tovább

Kabay János Emlékverseny középiskolások számára (Felhívás)

A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre Kabay János emlékére versenyt hirdet, melyre 9. és 10. évfolyamos 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. A verseny során összetett feladatokra kerül sor, melyek Kabay János életéhez, illetve munkásságához kapcsolódnak.

Tovább

Műemléki Világnap a Múzeumban

A műemléki világnapot az UNESCO nemzetközi műemlékvédelmi szervezete, az ICOMOS kezdeményezésére 1984 óta ünneplik világszerte. Tavaly indult útjára hagyományteremtő céllal a hazánk műemlékeinek népszerűsítését célzó új turisztikai akciónap.

Tovább

Cirógató babáknak és mamáknak

Pár hónapos kortól óvodás korig várjuk a babákat, gyerekeket és családjaikat a Vasvári Pál Múzeum Április 17-én 15.00 órára a Langaméta Gyermekjáték gyűjtemény kiállítójába.

Tovább

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]