Hírek

Téltemetés a Múzeumban

Vidám népszokások, jellegzetes farsangi és téltemető hagyományok elevenednek meg február 19-én szombaton Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeumban. Játszóház várja a kicsiket és nagyokat már délelőtt 10 órától. Lesz: kézműves foglalkozás, ahol kiszebáb, farsangi maskara és zajkeltő eszközöket, valamint gondűző cédulákat készíthetnek, az érdeklődök. A régi jó Nyíri mezőségi ízek és hagyományok felidézése keretében számos télbúcsúztató finomság várja az érdeklődőket a Múzeumkertben.

Tovább

Szabadegyetem indul Tiszavasváriban

Az ENSZ egy 2008. december 30-i határozatában rögzítette, hogy a 2011-es év „International Year of Chemistry” (röviden IYC 2011), azaz a kémia nemzetközi éve lesz, amelynek jelmondata:„Chemistry - our life, our future” / „Kémia - a mi életünk, a mi jövőnk”.A jelmondat minden generáció számára tömör és erős üzenet, de a globális esemény meghirdetőinek kifejezett célja, hogy a fiatalok kémia iránti érdeklődését növelje.

Tovább

Akkor és Most…/Interaktív fotókiállítás/

Tiszavasvári idén ünnepli várossá válásának 25. évfordulóját. A városban működő Vasvári Pál Múzeum igazán különleges kiállítással emlékezik a negyedszázados évfordulóra. A mai település korábban két település összeolvadásával jött létre. A két község Büd és Szentmihály 1941-ben Büdszentmihály néven egyesült. Büd és Szentmihály, Tiszabüd és Büdszentmihály voltak a történelem során az egymással szomszédos települések nevei, mígnem 1952 óta Tiszavasvári az egyesült községek, illetve a mai város neve.

Tovább

Túl a tízezrediken…

December végén fogadta a 2010-es esztendő tízezredik látogatóját a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriban. A jubileumi látogatót Baloghné Szűcs Zsuzsanna Múzeumvezető ajándékcsomaggal köszöntötte.

Tovább

Karácsonyi Kavalkád a Múzeumban

Karácsonyi Kavalkád a Múzeumban
2010. December 17-19.
Kattintson a részletekért...

Tovább

Borbély Margit festőművész időszaki kiállítása

Megnyitó:2010.december 17. 17 óra
A kiállítást megnyitja:Dr. Legány András
A Vasvári Pál Múzeum Baráti Kör Egyesület elnöke
A kiállítás megtekinthető: 2011. január 15-ig

Tovább

HAGYOMÁNYŐRZŐ DISZNÓTOR A MÚZEUMKERTBEN

Első alkalommal lehet részese bárki egy hamisítatlan Szentmihályi disznóvágásnak. Rég elfeledett ízekkel, hangulatokkal, igazi gasztronómiai élményekkel találkozhat 2010. december 18- án szombaton reggel 6 órától a múzeumkertben, amely az állat leölésétől kezdve a feldolgozáson át egészen a pazar esti lakomáig követi nyomon a parasztporták egykori legnagyobb ünnepét.

Tovább

Karácsonyi Vásár a Múzeumkertben

Kereskedők, árusok, kézművesek vendéglátósok jelentkezését várjuk Karácsonyi vásárra 2010. december 16 - december 19. közötti időszakra.
Helyszín: Vasvári Pál Múzeum Múzeumkert Sőrés Sétány

Tovább

Keresd a manót!

A Vasvári Pál Múzeum� újra várja a gyerekeket a Langaméta Játszóházba november 27-én szombaton 14 órától. A gyerekek manó meséket hallgathatnak és nézhetnek a kiállító termekben vagy a felnőttek segítségével manósapkát, manólámpást, kismanókat készíthetnek csuhéból, nemezből, termésből és még sok másból.

Tovább

Karácsonyi Vásár a Múzeumkertben

Kereskedők, árusok, kézművesek vendéglátósok jelentkezését várjuk Karácsonyi vásárra 2010. december 16 - december 19. közötti időszakra.
Helyszín: Vasvári Pál Múzeum Múzeumkert Sőrés Sétány

Jelentkezési határidő:2010.december.05.

Tovább

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]