Hírek

Elmarad a Borakadémia következő előadása!

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy a június 30-ra meghirdetett Borakadémia rendezvény Szőke Mátyás Mátraaljai borász elfoglaltsága miatt elmarad. A rendezvényt egy későbbi időpontban pótoljuk.

Megértésüket köszönjük

A szervezők

Tovább

Hatalmas sikert hozott az V. Múzeumok Éjszakája

Forró hangulat és hatalmas érdeklődés(közel 2500 látogató) kísérte az V. Múzeumok Éjszakáját Tiszavasváriban. Lebilincselő élménnyel lehetett része annak, aki megtekintette Papp János magángyűjtő és a Tiszalöki büntetés végrehajtási intézet közös kiállítását. A szeptemberig megtekinthető tárlat ereklyék, tárgyi és írásos emlékek bemutatásával ad betekintést a büntetés végrehajtás múltjába és mindennapjaiba a fogvatartottak és az őket őrző hivatásos belügyi dolgozok szemszögéből. A „raboskodni” vágyók számára kipróbálható volt egy berendezett cella, sétaudvar, beszélő, de rabruhába is öltözhettek a bátrabbak. A kiállítások és a kézműves foglalkozások mellett idén sem maradhatott el a népi gasztronómiai ízek kavalkádja a Nyíri mezőség ízeivel valamint a tűzugrás.

Tovább

Hamarosan itt a Múzeumok Éjszakája - Ízek Kavalkádja

Tiszavasvári Kistérség (Nyíri mezőség) települései számára a 2011-es év egyik legjelentősebb szabadtéri kulturális és gasztronómiai eseménye a V. Múzeumok Éjszakája - Ízek Kavalkádja Gasztronómiai Fesztivál, amit június 18-án, szombaton Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeumban és a múzeum előtt található impozáns Szentmihály téren rendeznek meg. A rendezvény kora délután kezdődik és várhatóan késő éjjel fejeződik be.

Tovább

Sydneyből is jöttek emlékezni

Idén második alkalommal rendezték meg május 12-19. között a Kabay János Emlékhetet a Vasvári Pál Múzeumban, Tiszavasváriban. Az egy héten át tartó programsorozattal emlékeztek a település világhírű szülöttjére, a feltaláló kémikusra Kabay Jánosra, aki a két világháború közötti időszakban létrehozott világszabadalmának köszönhetően alapjaiban változtatta meg az orvostudomány addigi állását fájdalomcsillapítás területén.

Tovább

A Csodák Palotája igazi nyertesei!

Hatalmas sikert hozott a Kabay János Emlékhét nyitó eseménye, hiszen több mint 800-an látogattak el a budapesti Csodák Palotája utazó kiállításra. Mindenki nyert, aki az utazó kiállítást meglátogatta és kipróbálta május 12-13-án Vasvári Pál Múzeum szervezésében. Ahogy ígértük a belépőjegyek nem csak belépésre jogosítottak, hanem tárgynyereményeket is lehetett nyerni a szelvényekkel. Íme a Csodák Palotája látogatói között kisorsolt ajándékok és a nyertesek listája amelyet május 20-án pénteken a Múzeum Kávéház című műsorban sorsoltunk ki a Best Of Rádióban. Gratulálunk a nyerteseknek! Nyereményeiket a múzeumban az információs pultnál vehetik át keddtől - vasárnapig 9-17 óra között.(4440 Tiszavasvári Kálvin út.4).A képen látható termék csak illusztráció!

Tovább

Bécstől - Büdszentmihályig Lukács Ferenc élete és munkássága

Újabb, különleges előadással várja az érdeklődőket a Vasvári Pál Múzeum Szabadegyeteme kapcsolódva a kémia nemzetközi évéhez. Május 26-án, csütörtökön 17 órától a Vasvári Pál Múzeumban Baloghné Szűcs Zsuzsanna muzeológus előadását hallgathatják meg. Előadásának címe: Bécstől- Büdszentmihályig, amely a település egyik legsokoldalúbb alakjának Lukács Ferencnek kíván emléket állítani. Lukács Ferenc Bécsben született mégis Szentmihályon alkotott. Az ő nevéhez fűződik a település első patikája, postahivatala, tűzoltó egylete, színjátszó köre. A városban ma is élnek leszármazottai a Lukács Ferencnek. A belépés az előadásra díjtalan. A szervezők felhívják, az érdeklődök figyelmét, hogy a rendezvényről hang és képfelvétel készül, ezért kérjük 16.50-ig foglalják el helyüket.

Tovább

A 2003-as év Egri borásza a Múzeumkertben

A Vasvári Pál Múzeum Borakadémiájának következő vendége 2011.május 27-én 18 órától a 2003-as év egri borásza, Simon József lesz. Eger városa, ez a több mint ezeréves kisváros, dicső történelmi múltjával, értékes műemlék együtteseivel, boraival és gyógyvizeivel Magyarország leghíresebb városainak egyike. Egert történelmi városként szokták emlegetni, de úgy is, mint a barokk, a bor, a gyógy- és termálvizek és diákok városát. A város és környéke híres történelmi borvidék.

Tovább

Folytatódik a Kabay János emlékhét

Május 12-19. között rendezik meg a Kabay János Emlékhét programsorozatot, amely a település szülöttjének, világhírű feltalálójának Kabay Jánosnak kíván emléket állítani.Az egyhetes programsorozat minden korosztály számára kínál programot. A szervezők célja a város értékeinek, szellemi örökségének megőrzése ápolása és bemutatása az utókor számára, valamint a helyi közösségi élet a lokálpatriotizmus erősítése.

Tovább

Kabay János Emlékverseny /FELHÍVÁS/

A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre Kabay János emlékére versenyt hirdet, melyre 7., 8., 9. és 10. évfolyamos 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. A verseny során összetett feladatokra kerül sor, melyek múzeumunk gyűjteményéhez, Kabay János életéhez és munkásságához, illetve a Kémikusok Éve programhoz híven a lentebb megemlített híres magyar kémikusokhoz is kapcsolódnak.

Tovább

Orvos-és gyógyszertörténeti kiállítás/Házi Kvíz/

A múzeumba betérők a gyógyítás évszázadainak emlékeivel ismerkedhet meg e kiállítás megtekintése révén. A jórészt elfeledett tudománytörténeti, művelődéstörténeti tények megyei keresztmetszetet adnak a gyógyászat és az egészségügy fejlődéséről.Jó gyűjtögetést, kutakodást kívánunk!

Tovább

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]