Hírek

A Nagy Játéknappal zárul a BORÓKA pályázat!

Gyermekeknek szóló koncertek, kézműves foglalkozások, rekord mennyiségű palacsinta és nem utolsó sorban persze különféle játszó eszközök várják a gyermekeket és szüleiket a vasárnap, augusztus 21-én a Vasvári Pál Múzeumba a múzeumkertbe és a Szentmihály térre. Szinte napra pontosan egy éve kezdődött a Szabolcs-Szatmár –Bereg Megyei Önkormányzat Múzeumok Igazgatósága Vasvári Pál Múzeumban a „Boróka” elnevezésű TÁMOP 3.2.11./10-1 Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli tevékenységeinek támogatására elnyert múzeumpedagógiai pályázat hivatalos nyitó eseménye.

Tovább

Változnak a múzeumi látogatókat megillető kedvezmények

2011. július 26-ától megváltoztak a muzeális intézmények látogatóit megillető kedvezmények. Szűkül azoknak a köre, akik díjtalan belépésre jogosultak, ugyanakkor új kedvezmények lépnek életbe a családok számára. A szakmai szervezetek képviselői által kezdeményezett jogszabály-módosítás fő oka, hogy az indokolatlanul széles kedvezményezett kör mára fenntarthatatlanná vált, veszélyeztette az intézmények működőképességét. Jelenleg a látogatók csaknem fele ingyenesen, harminc százaléka pedig valamilyen kedvezménnyel látogatja az intézményeket, amelyeknek ugyanakkor az ingyenes jegyek után is meg kell fizetniük az áfát.

Tovább

Hétfőn indul az alkotó tábor a Múzeumkertben!

Már csak két nap és elkezdődik a nyár legizgalmasabb hete annak a 25 gyermeknek, aki beiratkozott múzeumunk alkotó táborába. Augusztus 01-05. között minden nap különleges program várja a gyerekeket. Kíváncsi vagy, hogyan zajlik egy ásatás, s vajon hogy készült régen a kenyér? Itt megtudhatod, milyen volt a lovagkor vagy a gyógyszerkészítés Kabay János feltaláló laborjában! Kézműves foglakozások, filmvetítés, arcfestés, ügyességi játékok. Ilyen és hasonló programok várják a gyerekeket a tábor ideje alatt. Íme a részletes program. A szervezők a változás jogát fenntartják!


Tovább

SZŐKE MÁTYÁS Újratöltve!

A Vasvári Pál Múzeum Borakadémiájának legutóbb elmaradt rendezvényét pótolják a szervezők 2011.július 28-án 18 órától. A borest vendége a Mátraaljai borvidék egyik legismertebb borásza Szőke Mátyás lesz. A Mátrai Történelmi Borvidék az ország 22 borvidéke közül területi nagysága alapján a második legnagyobb, a hegyvidékiek között pedig a legnagyobb a mintegy 7.815 hektárnyi nyilvántartott szőlő ültetvényével.

Tovább

Múzeumi Megőrző! Gyermek alkotótábor a múzeumkertben

Ha elmúltál már 6, de nem vagy még 11, várunk alkotó táborunkba, ahol minden nap egy új ”korszak”! Kíváncsi vagy, hogyan zajlik egy ásatás, s vajon hogy készült régen a kenyér? Itt megtudhatod, milyen volt a lovagkor vagy a gyógyszerkészítés Kabay János feltaláló laborjában! Kézműves foglakozások, filmvetítés, arcfestés,ügyességi játékok.

Tovább

Vasvári Pál Emléknap

Újra megrendezik a márciusi ifjak egyik legnagyobb alakja Vasvári Pál emlékére rendezett emléknapot Tiszavasváriban. A programsorozathoz múzeumunk is csatlakozott. A részletes programról itt olvashat bővebben...

Tovább

Elmarad a Borakadémia következő előadása!

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy a június 30-ra meghirdetett Borakadémia rendezvény Szőke Mátyás Mátraaljai borász elfoglaltsága miatt elmarad. A rendezvényt egy későbbi időpontban pótoljuk.

Megértésüket köszönjük

A szervezők

Tovább

Hatalmas sikert hozott az V. Múzeumok Éjszakája

Forró hangulat és hatalmas érdeklődés(közel 2500 látogató) kísérte az V. Múzeumok Éjszakáját Tiszavasváriban. Lebilincselő élménnyel lehetett része annak, aki megtekintette Papp János magángyűjtő és a Tiszalöki büntetés végrehajtási intézet közös kiállítását. A szeptemberig megtekinthető tárlat ereklyék, tárgyi és írásos emlékek bemutatásával ad betekintést a büntetés végrehajtás múltjába és mindennapjaiba a fogvatartottak és az őket őrző hivatásos belügyi dolgozok szemszögéből. A „raboskodni” vágyók számára kipróbálható volt egy berendezett cella, sétaudvar, beszélő, de rabruhába is öltözhettek a bátrabbak. A kiállítások és a kézműves foglalkozások mellett idén sem maradhatott el a népi gasztronómiai ízek kavalkádja a Nyíri mezőség ízeivel valamint a tűzugrás.

Tovább

Hamarosan itt a Múzeumok Éjszakája - Ízek Kavalkádja

Tiszavasvári Kistérség (Nyíri mezőség) települései számára a 2011-es év egyik legjelentősebb szabadtéri kulturális és gasztronómiai eseménye a V. Múzeumok Éjszakája - Ízek Kavalkádja Gasztronómiai Fesztivál, amit június 18-án, szombaton Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeumban és a múzeum előtt található impozáns Szentmihály téren rendeznek meg. A rendezvény kora délután kezdődik és várhatóan késő éjjel fejeződik be.

Tovább

Sydneyből is jöttek emlékezni

Idén második alkalommal rendezték meg május 12-19. között a Kabay János Emlékhetet a Vasvári Pál Múzeumban, Tiszavasváriban. Az egy héten át tartó programsorozattal emlékeztek a település világhírű szülöttjére, a feltaláló kémikusra Kabay Jánosra, aki a két világháború közötti időszakban létrehozott világszabadalmának köszönhetően alapjaiban változtatta meg az orvostudomány addigi állását fájdalomcsillapítás területén.

Tovább

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]