Hírek

Elmarad a Kézműves és Lovas hétvége

Sajnálattal közöljük minden érdeklődő múzeumbaráttal, hogy a 2011. szeptember 24-25. hétvégére tervezett Szentmihályi Kézműves és Lovas Hétvége elmarad. A rendezvényt két évvel ezelőtt a Szabolcs- Szatmár Bereg- Megyei Múzeumok Igazgatóságához tartozó Vasvári Pál Múzeum lelkes munkatársai hívták újra életre. Célunk az autentikus rendezvény elindításával, Büdszentmihály (ma: Tiszavasvári) népi hagyományainak megőrzése és bemutatása.

Tovább

A 2007-es év borásza a múzeumban

A Vasvári Pál Múzeum Borakadémiájának következő vendége szeptember 02-án este a 19 órától a Frittmann Pincészet lesz.. A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A két testvér, Frittmann János és István , valamint a szűkebb családi kör 1987-óta munkálkodik, végez szőlész, borász és kereskedelmi tevékenységet.

Tovább

Kenyérsütés, gépésztalálkozó, koncertek, hangversenyek Államalapításunk ünnepén

Mozgalmas programmal várja a kultúra és gasztronómia szerelmeseit augusztus 20- 21-én a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriban. A hosszú hétvége első napi programja 20-án szombaton agrártörténeti géptalálkozóval kezdődik. A mai napig használatos matuzsálemi gépeket (traktorok, aratógép, cséplőgép stb.) tekinthetnek meg az érdeklődők a múzeum előtt található Szentmihály téren. A rögtönzött szabadtéri gépkiállítás mellett a népi hagyományok felelevenítéséről sem feledkeztek meg a szervezők.

Tovább

A Nagy Játéknappal zárul a BORÓKA pályázat!

Gyermekeknek szóló koncertek, kézműves foglalkozások, rekord mennyiségű palacsinta és nem utolsó sorban persze különféle játszó eszközök várják a gyermekeket és szüleiket a vasárnap, augusztus 21-én a Vasvári Pál Múzeumba a múzeumkertbe és a Szentmihály térre. Szinte napra pontosan egy éve kezdődött a Szabolcs-Szatmár –Bereg Megyei Önkormányzat Múzeumok Igazgatósága Vasvári Pál Múzeumban a „Boróka” elnevezésű TÁMOP 3.2.11./10-1 Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli tevékenységeinek támogatására elnyert múzeumpedagógiai pályázat hivatalos nyitó eseménye.

Tovább

Változnak a múzeumi látogatókat megillető kedvezmények

2011. július 26-ától megváltoztak a muzeális intézmények látogatóit megillető kedvezmények. Szűkül azoknak a köre, akik díjtalan belépésre jogosultak, ugyanakkor új kedvezmények lépnek életbe a családok számára. A szakmai szervezetek képviselői által kezdeményezett jogszabály-módosítás fő oka, hogy az indokolatlanul széles kedvezményezett kör mára fenntarthatatlanná vált, veszélyeztette az intézmények működőképességét. Jelenleg a látogatók csaknem fele ingyenesen, harminc százaléka pedig valamilyen kedvezménnyel látogatja az intézményeket, amelyeknek ugyanakkor az ingyenes jegyek után is meg kell fizetniük az áfát.

Tovább

Hétfőn indul az alkotó tábor a Múzeumkertben!

Már csak két nap és elkezdődik a nyár legizgalmasabb hete annak a 25 gyermeknek, aki beiratkozott múzeumunk alkotó táborába. Augusztus 01-05. között minden nap különleges program várja a gyerekeket. Kíváncsi vagy, hogyan zajlik egy ásatás, s vajon hogy készült régen a kenyér? Itt megtudhatod, milyen volt a lovagkor vagy a gyógyszerkészítés Kabay János feltaláló laborjában! Kézműves foglakozások, filmvetítés, arcfestés, ügyességi játékok. Ilyen és hasonló programok várják a gyerekeket a tábor ideje alatt. Íme a részletes program. A szervezők a változás jogát fenntartják!


Tovább

SZŐKE MÁTYÁS Újratöltve!

A Vasvári Pál Múzeum Borakadémiájának legutóbb elmaradt rendezvényét pótolják a szervezők 2011.július 28-án 18 órától. A borest vendége a Mátraaljai borvidék egyik legismertebb borásza Szőke Mátyás lesz. A Mátrai Történelmi Borvidék az ország 22 borvidéke közül területi nagysága alapján a második legnagyobb, a hegyvidékiek között pedig a legnagyobb a mintegy 7.815 hektárnyi nyilvántartott szőlő ültetvényével.

Tovább

Múzeumi Megőrző! Gyermek alkotótábor a múzeumkertben

Ha elmúltál már 6, de nem vagy még 11, várunk alkotó táborunkba, ahol minden nap egy új ”korszak”! Kíváncsi vagy, hogyan zajlik egy ásatás, s vajon hogy készült régen a kenyér? Itt megtudhatod, milyen volt a lovagkor vagy a gyógyszerkészítés Kabay János feltaláló laborjában! Kézműves foglakozások, filmvetítés, arcfestés,ügyességi játékok.

Tovább

Vasvári Pál Emléknap

Újra megrendezik a márciusi ifjak egyik legnagyobb alakja Vasvári Pál emlékére rendezett emléknapot Tiszavasváriban. A programsorozathoz múzeumunk is csatlakozott. A részletes programról itt olvashat bővebben...

Tovább

Elmarad a Borakadémia következő előadása!

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy a június 30-ra meghirdetett Borakadémia rendezvény Szőke Mátyás Mátraaljai borász elfoglaltsága miatt elmarad. A rendezvényt egy későbbi időpontban pótoljuk.

Megértésüket köszönjük

A szervezők

Tovább

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   Következő >>   [Utolsó]