Hírek

A Corvin Borházzal tér vissza a Borakadémia a Múzeumkertbe

Szeptember 13-án 19 órakor ezúttal a nyíregyházi Corvin Borház mutatkozik be a Vasvári Pál Múzeum Borakadémiájának soron következő rendezvényén. A vacsorával egybekötött bormustrára a felújítás után ismét a múzeumkertben kerül sor az 50. évfordulóját ünneplő múzeum szervezésében. Magyarország leghíresebb szőlőtermő vidékeiről származó boraik minden ünnepi alkalomra kiváló ajándékot jelenthetnek. Céges rendezvényekre, év végi ajándékozásra, névnapokra, születésnapokra, esküvőkre vagy bármilyen alkalomra ajánlják különlegességeket. A borokat Zombori László mutatja be a 8 különböző borvidék borait.

Tovább

Újra pöfögnek a zajos gépcsodák

Államalapításunk ünnepén augusztus 20-án immár harmadik alkalommal rendezik meg a térség agrártörténeti géptalálkozóját Tiszavasváriban. A mai napig használatos matuzsálemi gépeket (traktorok, aratógép, cséplőgép stb.) mutatkoznak be a rendezvényen. A program a reggeli regisztráció után gépfelvonulással indul a belváros utcáin majd visszaérkeznek a rendezvény helyszínére a Vasvári Pál Múzeum előtti Szentmihály térre.

Tovább

Játékos módon a környezet tudatos életmódért

A Vasvári Pál Múzeum idén is megrendezi a NAGY JÁTÉK NAPOT.A hagyományokhoz híven egyfajta nyárzáró programként elsősorban a gyerekeknek kínálnak érdekes és tartalmas programot a szervezők augusztus 19-én hétfőn 13 órától a múzeumkertben és a Szentmihály téren. Az idei rendezvény fő témája a háztartási hulladékok újra hasznosítása valamint a környezet tudatos életmód. A múzeumunkban látható LANGAMÉTA gyermekjáték kiállítás adta az ötletet, hogy a gyermekek számára legkedvesebb időtöltést a játék örömét minden évben más és más módon közelítsük meg.

Tovább

„ Duma Péntek ” Múzeumkertben

Hatalmas poénok, jókedv és felhőtlen szórakozás. Ezt ígéri a Vasvári Pál Múzeum azoknak,akik augusztus 16-án pénteken este 20 órától jegyet váltanak a Duma Péntek rendezvényre. Egy korábban elmaradt rendezvényt tartalmilag kiegészítve és kibővítve, zenés színházi estével és a stand-up comedyvel várja látogatóit az idén megújult fél évszázados múzeum. A jászkarajenői anti-celeb, akit barátai és rajongók csak Dombinak hívnak, az egykori kamionrakodó, ma már ismert humorista, szorgalmas mókamester, a kihívások embere, alkalmanként vőfély, vagy piac-avató.

Tovább

Nyári Tábor a múzemban

Kézműves tábora várja múzeumunk az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket Július 29– Augusztus 02. valamint Augusztus 05 – 09. között hétfőtől- péntekig 07.30-tól 17.00-ig. A tábort azoknak a gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk, akik a nyár ezen időszakában gondot okoz a gyermek elhelyezése vagy csak szeretnék, ha a gyerekük tartalmas és értékes dolgokkal töltené el a vakációt. A táborba jelentkezőket a z előző évek tapasztalatai alapján két csoportra fogjuk osztani. Az első csoportba az 5 – 7 év, óvodás korosztály tartozik majd, míg a második csoportba a 7 – 10 év, kisiskolás korosztály.

Tovább

Megújult kiállítások, tűzugrás, humor a Múzeumok Éjszakáján

2013. június 22-én ünnepli alapításának 50. évfordulóját a Tiszavasváriban működő Vasvári Pál Múzeum. Szent Iván éjjele előtt egy nappal csatlakozva a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz kora délutántól késő éjszakáig megújult kiállításokkal, népzenei koncertekkel, kulturális és gasztronómiai programokkal várják a látogatókat.A múzeum számára az idei esztendő nem csak a fél évszázados évforduló miatt különleges,az elmúlt fél évben átépítés miatt zárva tartott.

Tovább

Hivatalosan is megnyílik a Múzeum

Több mint hat hónapon át tartó felújítás után június 16-án vasárnap délután ünnepélyes keretek között átadják a látogatók részére a Nyíri mezőség tájegység múzeumát. Az idei esztendő nem csak a fél évig tartó felújítás miatt, hanem fél évszázados évforduló miatt is különleges. Hivatalosan 2012 novemberében kezdődött a múzeum 220 éves műemlék épületének felújítása. Mint ismert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) 1.2.2. számú kiírásában a múzeum sikeresen pályázott az épület felújítására.

Tovább

Ausztrál díszvendégek érkeznek a Kabay János Emlékhétre

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Kabay János emlékhetet, amelyen tiszavasvári világhírű szülöttjére a fájdalomcsillapítás atyjára emlékeznek. Az esemény szervezője az idén 50 éves Vasvári Pál Múzeum június 03-07. között ünnepi megemlékezéssekkel, tudományos témanapokkal, előadásokkal várja az emlékezni vágyókat.

Tovább

Egyedülálló Pécsi Borok a Hetényi Pincészettől

Május 31-én 19 órakor a Pécsi Borvidék mutatkozik be a Vasvári Pál Múzeum Borakadémia soron következő rendezvényén. A vacsorával egybekötött bormustrára ez alkalommal a Gólyahír Ifjúsági Tábor teraszán kerül sor a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő tiszavasvári múzeum szervezésében.

Tovább

Gyógyszerészettörténeti vetélkedő iskolásoknak

A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre Kabay János emlékére versenyt hirdet, melyre 7., 8. és 9. évfolyamos 2 fős csapatok jelentkezését várjuk. A verseny ideje: 2013. június 5. (szerda) 15 óra. A verseny helye: Kabay János Általános Iskolai Egység Étkezője (Tiszavasvári, Ifjúság út ). A verseny során összetett feladatokra kerül sor, melyek az egykori Szabolcs vármegye gyógyszertárainak történetét, érdekességeit, illetve Magyarország nagy gyógyszergyárainak történeti alakulását ölelik fel.

Tovább

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]