Rekord látogatószámmal zártuk a 2013 évet

Mozgalmas és eredményes évet zárt az idei esztendőben a Vasvári Pál Múzeum. Noha a 2012-as esztendőhöz képest "csak" ezer fővel növekedett a látogatók száma a Nyíri mezőség múzeumában,mégis bizakodásra adhat okot az a tény, hogy az elért 14.219 fő látogató az év második felében (júniustól-decemberig) az ismert felújítás utáni időszakban látogatta meg a 50 éves jubileumát ünneplő múzeumot.A fenntartó önkormányzat a lehetőségeihez mérten  mindent megtett azért, hogy az intézményben a szakmai munka magas színvonalon, megfelelő feltételek mellett folyhasson.A múzeum ebben az esztendőben három Uniós pályázatnak köszönhetően több mint 120 millió forint feletti összeget fordíthatott épület rekonstrukciós, szakmai, tudományos és közművelődési tevékenységre  valamint múzeumpedagógiai célokra.

Tovább bővül a múzeum

Ebben az évben 6 új állandó kiállítás újulhatott meg a Kálvin úti műemlék épületben. Időszaki kiállítás a múzeum fejlesztési elképzelései miatt ebben az időszakban nem volt, viszont jövő tavasszal új épületrésszel közel 500 négyzetméter állandó és időszaki kiállító térrel bővül a múzeum. A kiállításokra és rendezvényekre 14.219 fő látogató volt kíváncsi, közülük  több mint 7 ezer diák. Érkeztek látogatók az ország minden tájáról, de lengyel, szlovák, román sőt ausztrál vendégek is ellátogattak a múzeumba. Az idei  Múzeumok Éjszakája a viharos időjárási körülmények miatt csak néhány száz látogatott vonzott, viszont a szeptemberi Mihály napi kétnapos rendezvényre közel háromezren látogattak el.

Jubileumi látogató

Az év utolsó rendezvényen meglepetés ajándékcsomaggal köszöntette a 14 ezredik látogatót (Soltész Dorka tiszavasvári kislányt és nagypapáját Tóth Lajost) Baloghné Szűcs Zsuzsanna múzeumvezető.(felvételünkön). A múzeum 2014.január 06-án hétfőtől újra várja látogatóit.