Máglyán űzzük el a telet

Boszorkány szépségverseny, táncház, viseletbemutató a Vasvári Pál Múzeumban farsangi mulatságán. Igazi arcát csak az emúlt napokban mutatta meg a későn érkezett tél, de farsang lévén a régi jó Nyíri mezőségi ízek és hagyományok felidézése keretében számos télbúcsúztató program és finomság  várja az érdeklődőket február 22-én szombaton a Vasvári Pál Múzeumba Tiszavasváriban. „Böjt előtti dőzsölés”- ként már déltől kóstolhatunk kocsonyát, töpörtyűt, farsangi fánkot, forralt bort, teát és kemencében sült pogácsát. Kora délután a gyerekeket játszóház, boszorkák szépségversenye, míg a felnőtteket törtnélemi előadás várja a Kálvin úti épületbe.

Az előadás a Nyíri mezőség polgárosodást mutatja be fotókkal illusztrálva. Ezt követően farsangi felvonulás lesz a belvárosban muzsikaszóval, maskarásokkal, boszorkányokkal, síppal, dobbal, alakoskodó néptáncosokkal. A felvonulás végén a  Szentmihály téren hatalmas máglyán égetik el a kiszebábokat a tél jelképes búcsúztatásaként.
Kora estétől a Vasvári Pál Múzeum Ady Endre úti, új épületszárnyában folytatódik a farsangi mulatság. Élőzenés táncház várja a táncolni vágyókat.  Lesz moldvai és felcsiki tánctanítás, gyermektáncház és viseletbemutató a Nyíri mezőség viseleteiből. Az est batyus bállal és Kárpát-Medencei táncházzal zárul.