Hírek

Rendezd meg első kiállításod! - Fotós nyári tábor középiskolásoknak

 Rendezd meg első kiállításod! - Fotós nyári tábor középiskolásoknak

A tiszavasvári Vasvári Pál Múzeumban fotós tábor lesz augusztus 25-a és 29-e között, naponta 10 és 15 között. A tábor résztvevői a már- már feledésbe merült fekete-fehér fényképezés kulisszatitkait elevenítik fel Balogh Tamás múzeumi fotós segítségével. A program között szerepel a fotótechnikák történetének megismertetése, érdekes beállítások keresése, hasznos tudnivalók megismertetése az első kattintás előtt.

Tovább

Matuzsálemi Traktorok találkozója

Matuzsálemi Traktorok találkozója

Államalapításunk ünnepén augusztus 20-án immár negyedik alkalommal rendezi meg a Vasvári Pál Múzeum a térség agrártörténeti géptalálkozóját Tiszavasváriban. A mai napig használatos matuzsálemi gépeket (traktorok, aratógép, cséplőgép stb.) mutatkoznak be a rendezvényen. A program  amit ezúttal a Szentmihályi Gyógyfürdő területén rendeznek meg a reggeli regisztráció után gépfelvonulással indul  a belváros utcáin majd visszaérkeznek a rendezvény helyszínére.

Tovább

Pénteken vesznek végső búcsút Ifj.Kabay Jánostól

Pénteken vesznek végső búcsút Ifj.Kabay Jánostól

Mint arról korábban beszámoltunk életének 89. évében múlt szerdán Debrecenben elhunyt ifj. Kabay János a magyarországi morfin gyártás atyjának, az Alkaloida Vegyészeti Gyár alapítójának fia. A gyászszertartás 2014. augusztus 1-én, pénteken 15 órakor kezdődik a debreceni Szent Anna templom altemplomában. A hozzátartozók kérése, hogy aki részt kíván venni a gyászszertartáson, egy szál virágot hozzon magával a búcsúztatásra.

Tovább

FELHÍVÁS

FELHÍVÁS

A Vasvári Pál Múzeum 2014 novemberében kiállítást készít az idén 100 évvel ezelőtt kitört I. világháború büdszentmihályi hőseire emlékezve.A kiállítás elkészítéséhez tárgyűjtést hirdetünk meg abból a célból, hogy hitelesen emlékezzünk vissza a hon védőire. A tárgyakat (saját készítésű emléktárgyak, lövegek, fegyverek, katonai eszközök, kitüntetések, fotók, cikkek stb.) csak a kiállítás ideéig kérnénk kölcsön.

Tovább

Elhunyt Ifj. Kabay János

 Elhunyt Ifj. Kabay János

Életének 89. évében Debrecenben elhunyt ifj. Kabay János a magyarországi morfin gyártás atyjának, az Alkaloida Vegyészeti Gyár alapítójának fia. Ifj. Kabay János évtizedeken át élt Ausztráliában majd néhány évvel ezelőtt költözött haza Magyarországra. A feltaláló fia több alkalommal is járt Tiszavasváriban.

Tovább

Táborozók a múzeumban

Táborozók a múzeumban

Javában tart az iskolai szünidő. Sok szülőnek gyakran gondot okoz, hogy a vakáció alatt hová és mennyiért tudják gyermekeiket "elhelyezni", programot szervezni, hogy ne a négy fal között töltsék a nyarat. A Vasvári Pál Múzeumba ilyenkor számos gyerekcsoport látogat el az ország minden pontjáról, hogy a múzeum kiállításainak megtekintése mellett részt vegyenek a múzeum által kínált izgalmas és érdekes múzeumpedagógiai foglalkozásokon.

Tovább

188 éve született Vasvári Pál

188 éve született Vasvári Pál

Vasvári Pál születésének 188. évfordulójára emlékeztek csütörtökön Tiszavasváriban. A Városháza dísztermében megrendezett ünnepi eseményen Tiszavasvári Város és a Járás Hivatal vezetői mellett részt vettek a testvértelepülés Nyírvasvári és az erdélyi Körösfő település elöljárói is. A helyi Vasvári Pál Társaság által szervezett megemlékezésen az ünnepi gondolatok és tudományos előadás mellett a helyi Musical Tanoda tehetséges fiataljainak műsorát tapsolhatta meg a népes publikum.

Tovább

Így lett kerek a világ

Így lett kerek a világ

Az „Így lesz kerek a világ!" elnevezésű program idén márciusban nyitotta meg kapuit. A nyíregyházi Ifjú Botanikusok Baráti köre egy újszerű, komplex programot dolgozott ki, melynek célja, hogy megpróbálják az embereket közelebb hozni a természettel harmonikus termékekhez és szolgáltatásokhoz. Ez magába foglalja a helyi természeti étékek és termékek, a természetes anyagok és vegyszermentes élelmiszerek bemutatását és népszerűsítését, valamint a környezetbarát szabadidő eltöltésre és közlekedésre való buzdítást.

Tovább

Múzeumok Éjszakája - Vasúton érkeznek a régészeti kincsek

Múzeumok Éjszakája - Vasúton érkeznek a régészeti kincsek

A Vasvári Pál Múzeum idén 8. alkalommal csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz. A Nyíri Mezőség múzeuma kora délutántól késő éjszakáig megújult kiállításokkal, koncertekkel, kulturális és gasztronómiai programokkal várja a látogatókat. Az állandó kiállítások mellett két új tárlat nyílik ezen a napon.

Tovább

Múzeumi alkotótábor gyerekeknek

Múzeumi alkotótábor gyerekeknek

Kézműves tábora várja  a Vasvári Pál Múzeum az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket augusztus 04-08. valamint Augusztus 11 – 15. között hétfőtől- péntekig 07.30-tól 17.00-ig. A Gólyahír Gyermek és Ifjúsági táborban megrendezésre kerülő szünidei tábort azoknak a gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk, akik a nyár ezen időszakában gondot okoz a gyermek elhelyezése vagy csak szeretnék, ha a gyerekük tartalmas és értékes dolgokkal töltené el a vakációt.

Tovább

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]