Hírek

Idén is máglyán űzzük el a telet

Idén is máglyán űzzük el a telet

  Boszorkány szépségverseny, táncház, csigapergő a Vasvári Pál Múzeumban farsangi mulatságán. Igazi arcát csak az e múlt napokban mutatta meg a későn érkezett tél, de farsang lévén a régi jó Nyíri mezőségi ízek és hagyományok felidézéseként számos télbúcsúztató program és finomság  várja az érdeklődőket február 07-én szombaton a Vasvári Pál Múzeumba Tiszavasváriba.

Tovább

Szabadegyetem - Történeket az I. Világháborúból

Szabadegyetem - Történeket az I. Világháborúból

  Újabb, érdekes előadással várja az érdeklődőket a Vasvári Pál Múzeum  Baráti Köre Szabadegyetemi előadására. Január 30-án pénteken 17.30 órakor a múzeum Ady Endre úti főépületében Mohácsi Endre történész tart előadást az időszaki kiállítótermében. Az előadás témája a - péntekig látható - I.  Világháborús kiállítás. Az előadáson hallhatunk a 1914-1918 közötti időszakban a frontra bevonult büdszentmihályi és  tiszabüdi férfiakról, a háború előtti és utáni időkről.

Tovább

Mérleg: Új épület, új kiállítások - Innovatív évet zártunk

 Mérleg: Új épület, új kiállítások - Innovatív évet zártunk

  Sikeres évet zárt a 2014-ben a Vasvári Pál Múzeum. A fél évszázada alapított múzeum 2013-ban kapott magasabb szakmai besorolást. A Nyíri Mezőség múzeumának státuszát ekkor változtatta közérdekű muzeális gyűjteményről területi múzeumra az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az évek óta tartó tudatos munka és a hozzá kapcsolódó uniós forrásokból megvalósított szakmai fejlesztések összértéke meghaladta a 130 millió forintot. Baloghné Szűcs Zsuzsanna múzeumvezető szerint ezen sikerek árnyékában az előző év, ha nem is hozott ekkora eredményeket, mégis sikeresnek mondható.

Tovább

Múzeumpedagógus munkatársat keresünk

Múzeumpedagógus munkatársat keresünk

  A "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján a Vasvári Pál Múzeum pályázatot hirdet  történész, múzeumpedagógus pozíció betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű. A Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő. A munkavégzés helye: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 4440 Tiszavasvári, Kálvin út 7.További információkat a meghírdetett álláspokról itt olvashat:

Tovább

TE IS segíthetsz! Nehéz sorsú embereknek gyűjtünk a Vöröskereszttel

TE IS segíthetsz! Nehéz sorsú embereknek gyűjtünk a Vöröskereszttel

Nehéz sorsú embereknek gyűjt a Magyar Vöröskereszt és a Vasvári Pál Múzeum. A Magyar Vöröskereszt által szervezett adventi szeretetgyűjtési akcióhoz a Vasvári Pál Múzeum idén első alkalommal csatlakozik, melynek célja, hogy a városban élő nehéz sorsú, mély szegénységben élő embereknek segítséget nyújtson. Ami egy hétköznapi családnak a bevásárló listáján szerepel, arról a rászoruló családok csak álmodoznak.

Tovább

Megnyílt a Büdszentmihály 1914-1918

Megnyílt a Büdszentmihály 1914-1918

  A Vasvári Pál Múzeum új időszaki kiállítással emlékezik a 100 évvel ezelőtt kitört I.  Világháborúra. A kiállítás az 1914-1918 közötti időszakban a frontra bevonult büdszentmihályi és  tiszabüdi férfiakra emlékezik fotók, írások és tárgyi emlékek segítségével. A kiállítás különlegessége egy lövészárok enteriőr, amely korabeli fegyverekkel, lövegekkel, katonai eszközökkel mutatja be a korabeli harcokat.

Tovább

Adventi készülődés a múzeumban

Adventi készülődés a múzeumban

  A Vasvári Pál Múzeum idei utolsó rendezvénysorozatára invitálja az érdeklődőket. A karácsony a Kereszténység legnagyobb ünnepe, amikor is Jézus Krisztus születésére emlékeznek nem csak a keresztények. Az ünnepi készülődés jegyében november 30. és december 21. között vasárnaponként kreatív kézműves foglalkozásra várjuk az érdeklődőket. Az adventi vasárnap délutánonként az ünnep elmaradhatatlan kellékeit készítjük el.

Tovább

Büdszentmihály 1914-1918 - Kiállítás az I. Világháború 100.évfordulóján

Büdszentmihály 1914-1918 - Kiállítás az I. Világháború 100.évfordulóján

A Vasvári Pál Múzeum 2014 novemberében 28-án új időszaki kiállítással emlékezik a 100 évvel ezelőtt kitört I. Világháborúra. Az új időszaki kiállítás az 1914-1918 között a frontra bevonult büdszentmihályi és  tiszabüdi férfiakra emlékezik fotók, írások és tárgyi emlékek segítségével. A kiállítás különlegessége egy lövészárok enteriőr, amely fegyverekkel, lövegekkel, katonai eszközökkel mutatja be a korabeli harcokat.

Tovább

Új kiállítás méltatja a Kabay- módszert

Új kiállítás méltatja a Kabay- módszert

  Alkaloida Anno címmel új kiállítás nyílt csütörtökön a Vasvári Pál Múzeumban Tiszavasváriban. Kabay János életművét 1963 óta őrzi a Nyíri Mezőség múzeuma. A feltaláló munkássága korábban a  szintén a múzeumban látható Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Orvos- és Gyógyszerészettörténeti című állandó kiállításban kapott helyet. A múzeum vezetése 2012-ben döntött úgy, hogy a város legnagyobb alakjának külön kiállításban kíván emléket állítani.

Tovább

Mutasd meg a legfinomabb lekvárodat!

Mutasd meg a legfinomabb lekvárodat!

  A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre 2014. november 22-én 14 órától negyedik alkalommal rendezi meg a Szentmihályi Lekvárbörzét. A szervezők várják mindazon vállalkozó kedvű magán személyek jelentkezését (nem csak Tiszavasváriból), akik szívesen megmutatnák mások előtt lekvárkészítő tehetségüket. Kizárólag házi készítésű termékekkel lehet jelentkezni a versenyre, ahol a háromtagú zsűri íz kategóriánként dönti majd el, hogy kié is a legfinomabb.

Tovább

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]