Húsvéti programok a múzeumban

A kereszténység legnagyobb ünnepén, a megváltó Krisztus feltámadása napján hagyományőrző játszóházba hívogat a Vasvári Pál Múzeum. Az idei rendezvény a múzeum főépületben április 05-én húsvét vasárnap lesz délután 16 órától, ahol  tojásfestés, "simakodás - locsolkódás", kisállat simogatás (nyúl és bárány) tojásfestés, tojáspatkolás, tojásszínezés és kézműves foglakozás várja a kicsiket és nagyokat. Ha húsvét, akkor nem maradhat el az ünnephez köthető kalács, és sárgatúró készítés sem.

Ezen a délután derül ki, hogy ki viheti haza az élő kisbárányt amit a Tiszatáj Közalapítvány ajánlott fel a nyertes számára. Mint ismert korábban meghirdettünk egy névadó pályázatot óvodás és iskolás gyerekek számára. Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy több száz kreatív névjavaslat érkezett, és nagy gondban vagyunk.... :-)


17:30- tól gyermek táncház, majd estétől felnőtt táncház és  batyus bál  várja a táncos lábúakat. Mindenkit szeretettel vár a rendezvényt szervező a Vasvári Pál Múzeum és a Kör- Karéj Egyesület.