Ünnepeljük együtt 1848 hőseit!

  A színes programmal emlékezik március 15-én az 1848-49 –es forradalmi események évfordulójára Tiszavasvári Város önkormányzata a  Találkozások Háza és a forradalmár nevét viselő  Vasvári Pál Múzeum. A délelőtti program a szokásoknak megfelelően Március 15. téren álló Vasvári Pál szobránál kezdődik, ahol az ünnepi beszédek és kulturális műsor mellett az emlékezés virágait helyezhetik el az emlékezők. Az ünnep program délután a  Múzeumkertben folytatódik Vasvári Pál mellszobrának megkoszorúzásával.

Ezt követően a múzeum ingyenesen családi programmal  várja az ünnepelni vágyó gyerekeket és szüleiket. A főépület emeletén "Könyv és Kard" címmel tudásfejlesztő játék, lúdtollal írás, huszárkalács díszítés, kaláris és huszárcsákó készítés valamint történelmi kvíz - tudáspróba táblagépen várja az érdeklődőket!  Az ünnepi eseményen mutatják be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye népművészete könyvet ,amit a szerző: Dr. Ratkó Lujza etnográfus, a néprajztudomány kandidátusa mutat be.

Ezt követően „Nemzeti jelképeink a Magyar Címer és Zászló” címmel Benyusz Marcell történész tart előadása majd megtudhatjuk milyen is volt a „Vasvári verbunk” tánc az 1848-as szabadságharc idején. A múzeum idén is meghirdette " Édes Forradalom" nevet viselő sütemény és torta versenyét, amelyre a rendezvény kezdetéig várják a jelentkezőket. A legjobbak idén is értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. A nemzeti ünnepen a Vasvári Pál Múzeum látogatása ingyenes, amely 14 és 19 óra között tart nyitva.