Hírek

Játékos módon a környezet tudatos életmódért

A Vasvári Pál Múzeum idén is megrendezi a NAGY JÁTÉK NAPOT.A hagyományokhoz híven egyfajta nyárzáró programként elsősorban a gyerekeknek kínálnak érdekes és tartalmas programot a szervezők augusztus 19-én hétfőn 13 órától a múzeumkertben és a Szentmihály téren. Az idei rendezvény fő témája a háztartási hulladékok újra hasznosítása valamint a környezet tudatos életmód. A múzeumunkban látható LANGAMÉTA gyermekjáték kiállítás adta az ötletet, hogy a gyermekek számára legkedvesebb időtöltést a játék örömét minden évben más és más módon közelítsük meg.

Tovább

„ Duma Péntek ” Múzeumkertben

Hatalmas poénok, jókedv és felhőtlen szórakozás. Ezt ígéri a Vasvári Pál Múzeum azoknak,akik augusztus 16-án pénteken este 20 órától jegyet váltanak a Duma Péntek rendezvényre. Egy korábban elmaradt rendezvényt tartalmilag kiegészítve és kibővítve, zenés színházi estével és a stand-up comedyvel várja látogatóit az idén megújult fél évszázados múzeum. A jászkarajenői anti-celeb, akit barátai és rajongók csak Dombinak hívnak, az egykori kamionrakodó, ma már ismert humorista, szorgalmas mókamester, a kihívások embere, alkalmanként vőfély, vagy piac-avató.

Tovább

Nyári Tábor a múzemban

Kézműves tábora várja múzeumunk az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket Július 29– Augusztus 02. valamint Augusztus 05 – 09. között hétfőtől- péntekig 07.30-tól 17.00-ig. A tábort azoknak a gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk, akik a nyár ezen időszakában gondot okoz a gyermek elhelyezése vagy csak szeretnék, ha a gyerekük tartalmas és értékes dolgokkal töltené el a vakációt. A táborba jelentkezőket a z előző évek tapasztalatai alapján két csoportra fogjuk osztani. Az első csoportba az 5 – 7 év, óvodás korosztály tartozik majd, míg a második csoportba a 7 – 10 év, kisiskolás korosztály.

Tovább

Megújult kiállítások, tűzugrás, humor a Múzeumok Éjszakáján

2013. június 22-én ünnepli alapításának 50. évfordulóját a Tiszavasváriban működő Vasvári Pál Múzeum. Szent Iván éjjele előtt egy nappal csatlakozva a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz kora délutántól késő éjszakáig megújult kiállításokkal, népzenei koncertekkel, kulturális és gasztronómiai programokkal várják a látogatókat.A múzeum számára az idei esztendő nem csak a fél évszázados évforduló miatt különleges,az elmúlt fél évben átépítés miatt zárva tartott.

Tovább

Hivatalosan is megnyílik a Múzeum

Több mint hat hónapon át tartó felújítás után június 16-án vasárnap délután ünnepélyes keretek között átadják a látogatók részére a Nyíri mezőség tájegység múzeumát. Az idei esztendő nem csak a fél évig tartó felújítás miatt, hanem fél évszázados évforduló miatt is különleges. Hivatalosan 2012 novemberében kezdődött a múzeum 220 éves műemlék épületének felújítása. Mint ismert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) 1.2.2. számú kiírásában a múzeum sikeresen pályázott az épület felújítására.

Tovább

Ausztrál díszvendégek érkeznek a Kabay János Emlékhétre

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Kabay János emlékhetet, amelyen tiszavasvári világhírű szülöttjére a fájdalomcsillapítás atyjára emlékeznek. Az esemény szervezője az idén 50 éves Vasvári Pál Múzeum június 03-07. között ünnepi megemlékezéssekkel, tudományos témanapokkal, előadásokkal várja az emlékezni vágyókat.

Tovább

Egyedülálló Pécsi Borok a Hetényi Pincészettől

Május 31-én 19 órakor a Pécsi Borvidék mutatkozik be a Vasvári Pál Múzeum Borakadémia soron következő rendezvényén. A vacsorával egybekötött bormustrára ez alkalommal a Gólyahír Ifjúsági Tábor teraszán kerül sor a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő tiszavasvári múzeum szervezésében.

Tovább

Gyógyszerészettörténeti vetélkedő iskolásoknak

A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre Kabay János emlékére versenyt hirdet, melyre 7., 8. és 9. évfolyamos 2 fős csapatok jelentkezését várjuk. A verseny ideje: 2013. június 5. (szerda) 15 óra. A verseny helye: Kabay János Általános Iskolai Egység Étkezője (Tiszavasvári, Ifjúság út ). A verseny során összetett feladatokra kerül sor, melyek az egykori Szabolcs vármegye gyógyszertárainak történetét, érdekességeit, illetve Magyarország nagy gyógyszergyárainak történeti alakulását ölelik fel.

Tovább

Rajzpályázat gyerekeknek

A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre rajzpályázatot hirdet „Kabay János, a szabolcsi feltaláló” címmel az alábbi két korcsoportban: óvodás, alsó és felső tagozatos iskolás.Pályázni lehet a fájdalomcsillapítással és a gyógyszergyártással kapcsolatos bármilyen témakörrel. A pályaművek A/4-es méretű rajzlapon, tetszőleges technikával készülhetnek. A rajzlap hátoldalán kérjük, tüntessék fel a pályázó: nevét, életkorát, óvodája, iskolája címét, a felkészítő nevét, elérhetőségét (telefonszámát). Valamint kérjük, hogy csoportosan küldött pályázati anyagok esetén az intézmények készítsenek egy listát is az előbbi adatokkal a beküldött munkákról!

Tovább

Pünkösdölő Csűrdöngölő

A Vasvári Pál Múzeum és a Múzeum Baráti Köre Egyesület közös szervezésében "Pünkösdölő Csűrdöngölő" címmel családi napra várja a múzeumbarátokat május 10-én pénteken. A rendezvényen az ünnephez kapcsolódó népi gyermekjátékok, kézműves foglakozások várják az ide látogató gyerekeket és szüleiket, nagyszüleiket! Az ünnepre hangolódásként a kézműves foglalkozáson lesz május kosár készítés és pünkösdi koszorúfonás. Amíg az apró kezek szorgoskodnak, a felnőttek pünkösdi királyt választanak.

Tovább

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]