Hírek

Elkezdődött a Múzeumok Ősz Fesztiválja

Elkezdődött a Múzeumok  Ősz Fesztiválja

  Országszerte 168 múzeumban több mint 1700 program várja a látogatókat a Múzeumok Őszi Fesztiválján szeptember 29. és november 9. között. A fesztivál célja, hogy a múzeumokra, a múzeumoknak az oktatásban, tudásátadásban és az élményszerzésben betölthető szerepére irányítsa a figyelmet. A programok között szerepel a tanárok éjszakája, a nagy rajzolás és az utazó múzeumok című rendezvény is.

Tovább

Jótékonysági Hangverseny a Tiszavasvári Református templomért!

Jótékonysági Hangverseny a Tiszavasvári Református templomért!

  Tiszavasvári Református Egyházközség és a Vasvári Pál Múzeum közös szervezésében a Debreceni Református Kollégium énekkara, a Kántus ad jótékonysági hangversenyt 2014. október 19-én, vasárnap 18 órától a Tiszavasvári Református templomban. A Debreceni Református Kollégium Kántusát 1739-ben alapította Maróthi György, a Kollégium hírneves professzora. Az azóta - kezdetben fiúkórusként, ma már ifjúsági vegyeskarként - folyamatosan működő Kántus fennállásának 275. tanévét tölti.

Tovább

„ A Te Igéd Igazság ” - Biblia Kiállítás a Múzeumban

„ A Te Igéd Igazság ” - Biblia Kiállítás a Múzeumban

  Új időszaki kiállítás nyílik szombaton a  Vasvári Pál Múzeumban. „ A Te Igéd Igazság ”címmel Biblia kiállítás nyílik Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott magángyűjteményének különleges darabjaiból a múzeum időszaki kiállítójában. A Könyvek Könyve a világ legnagyszerűbb "kiadványa", amelyből megtanulható, hogyan is oldható meg minden probléma, hogyan tölthető be minden
szükség.

Tovább

Négy óra alatt 80 ezer forint adomány Eszternek

Négy óra alatt 80 ezer forint adomány Eszternek

  Kedves vendéget köszönthettünk kedden napközben a Vasvári Pál Múzeum főépületében. A 12 éves Almási Eszter édesanyjával és kísérőjével a szeptember 27-én összegyűlt adományt vehette át Baloghné Szűcs Zsuzsannától. Mint ismertes a múlt szombaton a Csipetnyi Büdszentemihály elnevezésű rendezvényen a jótékonysági akciót szerveztünk a család megsegítésére, amelyben partnerünk volt magyarországi Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendje ,a Keszi Szóda és a Vasvári Pál Múzeum  Baráti Kör Egyesület.

Tovább

Ruszin Kulturális Nap a Múzemban

Ruszin Kulturális Nap a Múzemban

  A Tiszavasvári Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata és a Vasvári Pál Múzeum idén negyedik alkalommal rendezi meg október 04-én szombaton, 10.00 órától „Ruszin Kulturális Napját ”. A helyszín ezúttal is a Vasvári Pál Múzeum lesz. A rendezvény délelőtt 10 órakor a múzeum előtti Szentmihály téren Kozsnyánszky János MROSZ elnökének, majd Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő köszöntőjével indul. Ezt követi a Szent Damján Kórus előadása majd a „ A Te Igéd Igazság ”címmel Biblia kiállítás nyílik Kozma Péter Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott magángyűjteményének különleges darabjaiból a múzeum időszaki kiállítójában.

Tovább

Idén is keressük a legjobb helyi párlatokat

 Idén is keressük a legjobb helyi párlatokat

  Második alkalommal rendezi meg a Vasvári Pál Múzeum a helyi párlatok versenyét. A pálinka piknik nem vásár és nem is fesztivál. Nem lesznek ismert pálinka főzdék, és nem is nem lehet pálinkát vásárolni. A szervezők olyan 18. életévüket betöltött helyi vagy a térségben élők jelentkezését várják akik büszkén mutatják be házi vagy bérfőzésű pálinkájukat a szakértő zsűri előtt.

Tovább

Térségi Múzeumpedagógiai Tanévnyitóra invitáljuk a pedagógusokat

Térségi Múzeumpedagógiai Tanévnyitóra invitáljuk a pedagógusokat

  Megkezdődik a tanév a múzeumpedagógiai oktatásban is. A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ a Vasvári Pál Múzeum és a KLIK Tiszavasvári Tankerülete szeptember 25-én, csütörtökön délelőtt rendezi meg 2014-2015.évi tanévre vonatkozó Múzeumpedagógiai Tanévnyitóját. A szakmai konferencián a Tiszavasvári járás alap és középfokú oktatási intézmények vezetői és pedagógusai vettek részt.

Tovább

A HÉT MŰTÁRGYA: Cserép tejescsupor

A HÉT MŰTÁRGYA: Cserép tejescsupor

  Hétről- hétre megismerkedhetnek internetes látogatóink a múzeum műtárgyaival. Ezen a héten egy különleges kerámiát mutatunk be. A tárgy Cserép tejescsupor. Belül világos barna, kívül sötét barna zománcozás. Fehér-fekete körbefutó csíkozás és virágdísz. 2 literes. Mérete: 11x23x8 cm. Kopott, csorba.

Tovább

Egy pohár fröccs, amely sokat segíthet

Egy pohár fröccs, amely sokat segíthet

Szeptember 27-én szombaton Szent Mihály napja alkalmából egész napos programsorozat várja a helyieket és a városba látogató kíváncsiskodókat. A Vasvári Pál Múzeum által szervezett Csipetnyi Büdszentmihály rendezvényen az ország legnagyobb rose fröccsét szeretnék elkészíteni. A tervek szerint egy 236 literes rose fröccs elkészítése a cél, amelyben a magyarországi Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrend tagjai a helyszínen nyújtanak segítséget egy speciális pohárral, szikvízzel és rose borral.

Tovább

Hamarosan indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Hamarosan indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja

  A Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2014-ben is folytatja a 2006-ban hagyományteremtő céllal elindított, és mára a múzeumok egyik legjelentősebb országos eseményévé vált rendezvénysorozatát. A programok az Országos Múzeumpedagógiai  Évnyitóval kezdődnek és november közepéig tartanak.

Tovább

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]