Értékes könyvekkel gyarapodott könyvtárunk...

A helyi könyvbarátok és olvasni szerető emberek több éve aggódva figyelték, hogy mi fog történni az egykori Alkaloida Szakszervezeti Könyvtár páratlan könyvállományával. Mint ismert az épületet tíz évvel ezelőtt a teljes berendezéssel egy nyíregyházi vállalkozó vette meg. A több ezer darabot számláló könyvállomány azóta várta jobb sorsát. Az épületet a közelmúltban Takács Zsuzsanna helyi vállalkozó vette meg, és az ott porosodó könyvállományt ingyenesen felajánlotta a városban működő oktatási-nevelési intézmények részére.

A héten megtörtént a könyvek átszállítása, amelynek köszönhetően a Vasvári Pál Múzeum mellett a következő intézmények könyvtári állománya gyarapodhatott:Városi Könyvtár, Általános Iskolák, Váci Mihály Gimnázium, Magiszter Alapítványi Iskola, Egyesített Óvodai Intézmény, Bölcs Baglyok Szögi Lajos Oktatóközpont. Információink szerint a könyvállományból Körösfő testvérvárosának is adományozni kíván az önkormányzat tudtuk meg Munkácsi Mihály alpolgármestertől.

Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy intézményünk könyvtára (néprajzi, történeti, egyház és helytörténeti könyvállományával) szakdolgoztokhoz, kutatásokhoz és helytörténeti forrásanyag gyűjtéséhez továbbra is várja az érdeklődőket. Könyveink továbbra sem kölcsönözhetőek, hanem könyvtárunkban kutathatóak!

Könyvtárunkba előzetes bejeletezés az alábbi telefonszámon lehetséges: 06-42/911-013