Hírek

Borvacsora a Múzeumban

A Vasvári Pál Múzeum igazán különleges programmal várja látogatóit 2010. május 29-én,szombaton 19 órakor .Ezen az estén kerül megrendezésre az Etyek-Budai borvidék borválogatásból a Múzeumi borvacsora, ahol a Borvidék borait kóstolhatják meg az érdeklődők egy finom vacsora mellett. A vacsora előtt és után lehetőség van a múzeum megtekintésére tárlatvezetéssel. Az est hangulatát kellemes bárzongora est teszi - reményeink szerint - teljessé.

Asztalfoglalás és bővebb információ :+36- 20/281-6929

Tovább

Programváltozás (Kabay János Emlékhét)

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Kabay János Emlékhét május 21-22-re meghirdetett programjai a gyári lakótelepen a helyszín alkalmatlansága miatt elmaradnak! A programok egy későbbi időpontban kerülnek megrendezésre, amelyről időben tájékoztatást adunk.
Vasvári Pál Múzeum dolgozói

Tovább

„Szentmihálytól a világhírnévig”

Nagyszabású programsorozattal várja - nem csak - Tiszavasvári lakosságát a Vasvári Pál Múzeum. Május 17-22. között rendezik meg a Kabay János Emlékhét programsorozatot, amely a település szülöttjének, világhírű feltalálójának Kabay Jánosnak kíván emléket állítani.

Tovább

Kabay János Emlékverseny középiskolások számára (Felhívás)

A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre Kabay János emlékére versenyt hirdet, melyre 9. és 10. évfolyamos 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. A verseny során összetett feladatokra kerül sor, melyek Kabay János életéhez, illetve munkásságához kapcsolódnak.

Tovább

Műemléki Világnap a Múzeumban

A műemléki világnapot az UNESCO nemzetközi műemlékvédelmi szervezete, az ICOMOS kezdeményezésére 1984 óta ünneplik világszerte. Tavaly indult útjára hagyományteremtő céllal a hazánk műemlékeinek népszerűsítését célzó új turisztikai akciónap.

Tovább

Cirógató babáknak és mamáknak

Pár hónapos kortól óvodás korig várjuk a babákat, gyerekeket és családjaikat a Vasvári Pál Múzeum Április 17-én 15.00 órára a Langaméta Gyermekjáték gyűjtemény kiállítójába.

Tovább

„Fegyverek a szabadságharc korából”

A 18. század vége fordulatot hozott az európai történelemben, forradalmi hangulat uralkodott országunkban is, mely 1848. március 15-én tettekre sarkallta a pesti ifjakat. Ez az időszak a fegyvergyártásban is fellendülést hozott, egyre több fajta puskák, pisztolyok jelnetek meg a piacon. Ebbe az időszakba nyerhetünk betekintést a nyírbátori Báthori István Múzeum fegyvertörténeti gyűjteménye segítségével, amely számos korabeli emlékanyaggal rendelkezik és egy hónapon keresztül látható a Vasvári Pál Múzeumban.

Tovább

Téltemetés a Vasvári Pál Múzeumban

Vidám népszokások, jellegzetes farsangi és téltemető hagyományok elevenednek meg február 27-én Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeumban. A program a kora délután indul két helyszínen. A Múzeumban játszóház várja a kicsiket és nagyokat. Lesz: kézműves foglalkozás, ahol kiszebáb, farsangi maskara és zajkeltő eszközöket, valamint gondűző cédulákat készíthetnek, az érdeklődök.

Tovább

Nyíri bakák a Donnál - könyvbemutató

Február 2-án 11 órakor kezdődik Bene János és Szabó Péter Nyíri Bakák a Donnál című könyvének bemutatója a Jósa András Múzeumban (Nyíregyháza, Benczúr tér 21.).

Tovább

Bábszínház a Múzeumban

Január 16-án, szombaton 10.30 órakor láthatják az érdeklődő kicsik és nagyok, a Burattino Bábszínház előadásában a Többet ésszel mint... című bábelőadást. Az előadás után kézműves foglalkozásokkal is várják a látogatókat.

Tovább

[Első]   << Előző    61   62   Következő >>   [Utolsó]