Hírek

Cirógató babáknak és mamáknak

Pár hónapos kortól óvodás korig várjuk a babákat, gyerekeket és családjaikat a Vasvári Pál Múzeum Április 17-én 15.00 órára a Langaméta Gyermekjáték gyűjtemény kiállítójába.

Tovább

„Fegyverek a szabadságharc korából”

A 18. század vége fordulatot hozott az európai történelemben, forradalmi hangulat uralkodott országunkban is, mely 1848. március 15-én tettekre sarkallta a pesti ifjakat. Ez az időszak a fegyvergyártásban is fellendülést hozott, egyre több fajta puskák, pisztolyok jelnetek meg a piacon. Ebbe az időszakba nyerhetünk betekintést a nyírbátori Báthori István Múzeum fegyvertörténeti gyűjteménye segítségével, amely számos korabeli emlékanyaggal rendelkezik és egy hónapon keresztül látható a Vasvári Pál Múzeumban.

Tovább

Téltemetés a Vasvári Pál Múzeumban

Vidám népszokások, jellegzetes farsangi és téltemető hagyományok elevenednek meg február 27-én Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeumban. A program a kora délután indul két helyszínen. A Múzeumban játszóház várja a kicsiket és nagyokat. Lesz: kézműves foglalkozás, ahol kiszebáb, farsangi maskara és zajkeltő eszközöket, valamint gondűző cédulákat készíthetnek, az érdeklődök.

Tovább

Nyíri bakák a Donnál - könyvbemutató

Február 2-án 11 órakor kezdődik Bene János és Szabó Péter Nyíri Bakák a Donnál című könyvének bemutatója a Jósa András Múzeumban (Nyíregyháza, Benczúr tér 21.).

Tovább

Bábszínház a Múzeumban

Január 16-án, szombaton 10.30 órakor láthatják az érdeklődő kicsik és nagyok, a Burattino Bábszínház előadásában a Többet ésszel mint... című bábelőadást. Az előadás után kézműves foglalkozásokkal is várják a látogatókat.

Tovább

Múzeumi Bocsoda

A Langaméta Óvodai Szakmai Munkaközösség már sokszor elkápráztatta a Vasvári Pál Múzeum látogatóit. Új kiállításuk „Múzeumi bocsoda” december 19-én, szombaton nyílt meg a hagyományos Karácsonyi Játszóházzal együtt.

Tovább

Karácsonyi Játszóház a műtárgyak között

A műtárgyak között rendezik meg idén is a Vasvári Pál Múzeumban a Karácsonyi Játszóházat. A december 19-én, szombaton 12 órától egészen estig várják a Múzeumba a családokat.Évek óta hagyomány már a Vasvári Pál Múzeumban a Karácsonyi Játszóház.

Tovább

Jósa Andrásra emlékeztek

Jósa András születésének 175. évfordulójára emlékeznek ezekben a napokban Nyíregyházán. Ez történt kedden is, amikor a megyeháza zsúfolásig megtelt dísztermében kezdetét vette a Jósa András Múzeum napja rendezvénysorozat

.

Tovább

Nyíregyházán az Antal-Lusztig gyűjtemény

A Jósa András Múzeumban Remekművek címmel nyílt meg az Antal-Lusztig gyűjtemény kiállítása. A tárlaton tizenhét festő képeit lehet megtekinteni, olyan művészek alkotásai láthatóak, mint Szinyei Merse Pál, Aba Novák Vilmos vagy Csontváry Kosztka Tivadar.

Tovább

[Első]   << Előző    61   62   Következő >>   [Utolsó]