Múzeumok Őszi Éjszakája

A Vasvári Pál Múzeum igazán különleges programmal várja látogatóit a Múzeumok Őszi Éjszakáján november 13-án, szombaton. A programok már kora délelőtt elkezdődnek és a hagyományoknak megfelelően a Márton napi népszokásokhoz kapcsolódnak. Újbor ünnep és libator lesz 10 órától a Múzeumkertben ahol az érdeklődők kipróbálhatják libahajtó,kukoricamorzsoló, gágogó, libafogó tudásukat.

A nyeremény sem mindennapi, hiszen a nyertesek hazavihetnek egy-egy élő hízott libát. Napközben kirakodóvásár, borkóstoló, kemencében sült libacomb- liba tepertő és kenyérlángos, és még sok finomság várja a korgó gyomrú vendégeket. A fázósabb gyerekeknek a Ludas Matyi című rajzfilmet vetítik a Múzeumban.
A nap a Múzeumok Őszi Éjszakájával zárul ahol az esti múzeumi tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatás után Borvacsora várja az érdeklődőket. Az est hangulatát bárzongora est teszi reményeink szerint - teljessé. Ezen a napon még megtekinthető a "Tokaj szőlő vesszein" című borászati időszaki kiállítás, amely a hegyaljai borászat lépéseit mutatja be különböző használati eszközökön keresztül. A kiállítás kiegészül egy muzeális borkiállítással is.
Múzeumok Őszi Éjszakája
Egy őszi éjszaka, amely más, mint a többi…..
Bővebb információ: +36 20 281-6929