HAGYOMÁNYŐRZŐ DISZNÓTOR A MÚZEUMKERTBEN

Első alkalommal lehet részese bárki egy hamisítatlan Szentmihályi disznóvágásnak. Rég elfeledett ízekkel, hangulatokkal, igazi gasztronómiai élményekkel találkozhat 2010. december 18- án szombaton reggel 6 órától a múzeumkertben, amely az állat leölésétől kezdve a feldolgozáson át egészen a pazar esti lakomáig követi nyomon a parasztporták egykori legnagyobb ünnepét.

A Vasvári Pál Múzeum biztosítja az "áldozatot", az eszközöket, a szakavatott személyzetet, a helyet és a jó hangulatot. Ha kedvet érez hozzá, vegyen részt az ilyenkor szokásos munkaműveletekben, ha nem akkor csak élvezze a Múzeum vendégszeretetét. Ahogyan a karácsonyi előkészületek, ugyanúgy a téli reggelek is elképzelhetetlenek voltak disznóvágás nélkül. A disznóvágás azonban nemcsak munka volt, hanem szertartásos örömünnep is, amely a torban csúcsosodott ki. A nap folyamán gasztronómiai különlegességnek számító kemencében sült malacot szolgálunk fel ínyenc vendégeink számára. Sütés közben szalonnadarabokat helyezünk a malacra, időnként sörrel locsolgatjuk..
Természetesen a desszert sem maradhat el, így vendégeink megkóstolhatják a kemencében sült mákos és diós bejglit is.