Hírek

Dessewffy Emlékhét

 Dessewffy Emlékhét

  Dessewffy Emlékhetet rendeznek Tiszavasváriban. Büdszentmihály (mai: Tiszavasvári) mindig is bővelkedett talentumokban. A település méltán híres szülöttjei között kell megemlíteni Vasvári (Fejér) Pált a 1848-as márciusi ifjak kiemelkedő alakját. Kisszántói Pethe Ferenc mezőgazdasági szakírót a keszthelyi Georgikon alapító tagját vagy a világhírű feltaláló Kabay Jánost. Az elmúlt években méltatlanul kevés szó esett a 8 évszázados Dessewffy nemzetségről.

Tovább

Múzeumpedagógus munkatársat keresünk

Múzeumpedagógus munkatársat keresünk

 A "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján a Vasvári Pál Múzeum pályázatot hirdet  múzeumpedagógus pozíció betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama:a határozott idejű 3 hónap próba időt követően határozatlan idejű. A Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő. A munkavégzés helye: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 4440 Tiszavasvári, Kálvin út 7. További információkat a meghírdetett álláspokról itt olvashat:

Tovább

Ismét matuzsálemi traktorok találkozója a múzeumban

Ismét matuzsálemi traktorok találkozója a múzeumban

Idén ötödik alkalommal rendezi meg a térség agrártörténeti géptalálkozóját a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriban. A Szentmihályi Kenyérünnep és Agrárgéptalálkozó államalapításunk ünnepén két helyszínen (Napközben: Városi Strandfürdő Este: Múzeumkertben)kerül megrendezésre. A mai napig használatos matuzsálemi gépek (traktorok, aratógép, cséplőgép stb.) mutatkoznak be a délelőtti eseményen, amelyre 9-16 óra között várják az érdeklődőket.

Tovább

FELHÍVÁS! - Büdszentmihály és a II.Világháború

FELHÍVÁS! - Büdszentmihály és a II.Világháború

A Vasvári Pál Múzeum időszaki kiállítást szervez 2016. januárjában, melynek témája a II. Világháború befejezésének, az 1945-ös év eseményeinek országos és helyi történéseinek bemutatása. A kiállítás sikeres megvalósítása érdekében kérünk minden kedves helyi lakost, hogy akinek bármilyen felhasználható tárgyi anyaga (emlékei, fotók, könyvek, iratok, emléktárgyak, ruhák, stb.) rendelkezésére áll és ezt hajlandó a múzeumunknak felajánlani - akár csak a kiállítás idejére - kérjük, tegye meg!

Tovább

Hamarosan új kiállítás méltatja a megye orvosait-gyógyszerészeit

Hamarosan új kiállítás méltatja a megye orvosait-gyógyszerészeit

Jövő tavaszra megújulhat Szabolcs- Szatmár- Bereg- Megye Orvos és Gyógyszerészettörténetét bemutató állandó kiállítás Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeumban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Kubinyi Ágoston múzeumszakmai támogatási program célja a települési önkormányzatok által fenntartott muzeális intézmények szakmai támogatása. A múzeumok esetében állandó kiállítás előkészítésére, létrehozására, teljes körű felújítására vagy korszerűsítésére használható fel – különös tekintettel a közönség számára eddig nem hozzáférhető műtárgyak bemutatására.

Tovább

Megdőltek a látogatói rekordok a Múzeumok Éjszakáján

Megdőltek a látogatói rekordok a Múzeumok Éjszakáján

Csaknem 420 ezren vettek részt az idei Múzeumok Éjszakáján országszerte, amellyel ismét sikerült megdönteni a korábbi évek rekordját. A muzej.hu honlap is csúcsot döntött, idén 200 ezer látogatója volt, szombaton mintegy 67 ezren válogattak a programok közül a weboldal segítségével.

Tovább

Egykori városvezető kapta az idei Gombás András díjat

Egykori városvezető kapta az  idei Gombás András díjat

  Idén nyolcadik alkalommal - a Múzeumok Éjszakáján - adták át a Gombás András Díjat, amely díjat a múzeum névadóját viselő civil értelmiségieket tömörítő Vasvári Pál Múzeum Baráti kör Egyesülete adományoz oda évente olyan személynek, aki az adott évben kiemelkedő módon járul hozzá a múzeum gyűjteményének gyarapodásához és szakmai fejlődéséhez. Az idei esztendőben Sulyok József korábbi Polgármester vehette át a díjat, amit Dr. Legány András az egyesület elnöke adott át a díjazottnak.

Tovább

Megyei Értékek Tára - Vándorkiállítás nyílik a Múzeumban

Megyei Értékek Tára - Vándorkiállítás nyílik a Múzeumban

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeinek 30%-án működik helyi értéktár bizottság, ezek mindössze 10 százaléka terjesztett fel eddig a megyei értékek közé helyi különlegességeket. A tavaly ősszel a Megyeházán megtartott konferencián a települési és megyei értéktár bizottságok munkájának kívántak új lendületet adni, ahol a helyi értékek megőrzésének jó gyakorlatait és újdonságait ismerhették meg a résztvevők. A "Megyei Értékek Tára” népszerűsítését szolgálja az a vándorkiállítás, amely szintén tavaly indult megyejáró körútjára.

Tovább

Múzeumok Éjszakája: Egy színpadon Kowalsky és a Karmapirin

Múzeumok Éjszakája: Egy színpadon Kowalsky és a Karmapirin

A tavaly novemberi A38 Hajó rendezett akusztikus koncert után a Vasvári Pál Múzeum zenei színpadán ismét együtt a Kowalsky Mega Vega és a Karmapirin zenekar. Ha te is részese szeretnél lenni a ország legnagyobb kulturális eseményének Tiszavasvári helyszínén e remek zenei találkozásnak,akkor ott a helyed Tiszavasváriban a Múzeumok Éjszakáján.

Tovább

Egy hét múlva Múzeumok Éjszakája

Egy hét múlva Múzeumok Éjszakája

Országszerte több mint 360 intézmény kínál csaknem 2000 programot az év legrövidebb éjszakáján, június 20-án. Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét idén 13. alkalommal rendezik meg, amelyhez ebben az évben 9. alkalommal csatlakozott a Nyíri Mezőség Múzeuma. Szombaton nyílik meg a múzeum új időszaki kiállítása, amelyben a Magyar motorkerékpár gyártás méltán híres múltját ismerhetjük meg.

Tovább

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36     Következő >>   [Utolsó]