Hírek

Büdszentmihály Hagyatéka - Könyvbemutató

Büdszentmihály Hagyatéka - Könyvbemutató

Tiszavasvári várossá válásának 30. évfordulója tiszteletére a Vasvári Pál Múzeum egy hetes programsorozattal várja az érdeklődőket 2016. jaunár 26-30. között. A városnapi programsorozat 26-án, kedden könyvbemutatóval kezdődik. Ezen a napon mutatják be hosszú várakozás után Gombás András, múzeumalapító, múzeumigazgató néprajzi tanulmányaiból összeállított könyvet. A kötet méltán mutatja be egy letűnt világ utolsó pillanatában rögzített életképeit.

Tovább

Napló - Egy ismeretlen büdszentmihályi hadifogoly története

Napló - Egy ismeretlen büdszentmihályi hadifogoly története

Tiszavasvári várossá válásának 30. évfordulója tiszteletére a Vasvári Pál Múzeum egy hetes programsorozattal várja az érdeklődőket 2016. jaunár 26-30. között.Január 28-án csütörtökön 17 órakor új időszaki kiállítás nyílik a múzeum főépületében. A kiállítás egy orosz hadifogságból hazatért büdszentmihályi parasztember tollából megírt napló segítségével mutatja be a háború borzalmait, veszteségeit.

Tovább

Számvetés 2015: Szakmai és pályázati sikerek, fiatal látogatók

Számvetés 2015: Szakmai és pályázati sikerek, fiatal látogatók

 Sikeres évet zárt 2015-ben a Vasvári Pál Múzeum. Az 52 éve alapított múzeum 2013-ban kapott magasabb szakmai besorolást. A Nyíri Mezőség múzeumának státuszát ekkor változtatta közérdekű muzeális gyűjteményről területi múzeumra az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az évek óta tartó tudatos munka az elmúlt esztendőben is érzékelhető eredményeket hozott.

Tovább

Ajándékozzon karácsonyra könyvet

Ajándékozzon karácsonyra könyvet

A Vasvári Pál Múzeum jegypénztáraiban (Ady Endre út 8. és Kálvin út 7.)nyitva tartási időben karácsonyi ajándéknak kiváló helytörténeti, néprajzi, művészeti, régészeti, történelmi témájú könyveket vásárolhatnak! A könyveket bátran ajánljuk azok figyelmébe, akik különleges és értékes ajándékkal szeretnék meglepni családtagjukat, barátjukat, ismerősüket, rokonukat a közelgő ünnepekre.

Tovább

Betlehemes műsorral várjuk a Megváltó érkezését

Betlehemes műsorral várjuk a Megváltó érkezését

A Vasvári Pál Múzeum idei utolsó rendezvényére december 20-án délután invitálja az érdeklődőket. A Nyíri Mezőség múzeuma advent negyedik vasárnapján a néprajzi épületben és a múzeumkertben kínál a karácsony ünnepéhez kapcsolódó programokat. Lesz mézeskalács készítés valamint csuhéból, agyagból, gyöngyből karácsonyfa díszek készítése.

Tovább

Szabadegyetem: Népi bútorok története

Szabadegyetem: Népi bútorok története

A Vasvári Pál Múzeum, és a múzeum baráti köre  tovább folytatja Szabadegyetemi  előadássorozatát. Az idei utolsó előadáson a múzeumban jelenleg is megtekinthető "Ácsolt- és festett ládák a Palócföldről" címet viselő időszakos kiállításhoz kapcsolódóan dr. Veres Gábor az egri Eszterházy Károly Főiskola docense tart előadást december 18-án pénteken 17 órakor.

Tovább

Jó együtt lenni, jó valahova tartozni

Jó együtt lenni, jó valahova tartozni

  A Vasvári Pál Múzeum és a Múzeum Baráti Köre Egyesület szeretettel invitál minden érdeklődőt a Tiszavasvári Napraforgó Nyugdíjas Klub történetének 34 évét bemutató időszakos kiállításának megnyitójára 2015.december 3-án csütörtökön 17 órára a múzeum főépületébe. A kamara kiállítás célja, hogy bemutassa a városban immár 34 éve működő közösség életét. A kiállítás nagy hangsúlyt fektet a klub népdalkörének programjaira, mindennapjaira, fellépéseikre, sikereikre.

Tovább

Szerelmesek fája – Nyerjen páros múzeumi belépőt!

Szerelmesek fája – Nyerjen páros múzeumi belépőt!

 A „Kocsira ládám, hegyibe párnám” Palócföldet bemutató időszakos vándorkiállításhoz kapcsolódóan múzeumunk nyereményjátékot hirdet az adventi időszakban. Azon múzeumi látogatóink között, akik az ebben az időszakban (november 29.- december 20. között) a néprajzi épületében található „szerelemfán” megjelölnek és elhelyeznek egy fa szívet nevükkel és elérhetőségükkel sorsoláson vesznek részt.

Tovább

Lekvár Mustra: Mutasd meg a legfinomabb lekvárodat

 Lekvár Mustra: Mutasd meg a legfinomabb lekvárodat

A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre 2015. november 29-én 14 órától ötödik alkalommal rendezi meg a Szentmihályi Lekvárbörzét. A szervezők várják mindazon vállalkozó kedvű magán személyek jelentkezését (nem csak Tiszavasváriból), akik szívesen megmutatnák mások előtt lekvárkészítő tehetségüket. Kizárólag házi készítésű termékekkel lehet jelentkezni a versenyre, ahol a háromtagú zsűri íz kategóriánként dönti majd el, hogy kié is a legfinomabb.

Tovább

Adventi vasárnapok a Múzeumban

Adventi vasárnapok a Múzeumban

A Vasvári Pál Múzeum idén  is várja az érdeklődőket advent vasárnap délutánonként a múzeum néprajzi épületébe. Az ünnepi készülődés jegyében november 29. és december 20. között vasárnaponként tematikus kreatív kézművesfoglalkozásra várjuk az érdeklődő gyerekeket és szüleiket. Az adventi vasárnapokon az ünnep elmaradhatatlan kellékeit készítjük el.

Tovább

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36     Következő >>   [Utolsó]