Lehet bársonyos szilva, mézédes sárga vagy kajszibarack, izgalmas som, vadító eper, csipkebogyó vagy áfonya. Készüljön a lekvár bármelyik előbb említett alapanyagból is november közepén már a sötét, hűvös kamrák polcain üvegben pihennek. A magyar lekvár főzésnek komoly hagyománya van, híres-hírhedt lekvárok készülnek a Kárpátoktól az Adriáig.A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre első alkalommal rendezi meg az I. Szentmihályi lekvárbörzét.
A szervezők várják mindazon vállalkozó kedvű magánszemélyek jelentkezését, aki szívesen megmutatnák mások előtt lekvárkészítő tehetségüket. Kizárólag házi készítésű termékekkel lehet jelentkezni a versenyre, ahol a háromtagú zsűri íz kategóriánként, dönti majd el, hogy kié is a legfinomabb lekvár. A díjazottak értékes ajándékok mellett egy éven át büszkén viselhetik a Szentmihályi legjobb lekvárja címet. Az első alkalommal életre hívott rendezvény célja az egészséges táplálkozás népszerűsítése.A rendezvényen lehetőség van a termékek börze jellegű árusítására is.A rendezvény ideje alatt kézműves vásár, mézkóstolás és vásár kandírozott és sült alma kóstolás.
A szervezők az árusításhoz asztalt biztosítanak!
Időpontja: 2011. november 26. szombat 12 órától
Helyszín: Vasvári Pál Múzeum – Múzeumkert
Részletek és bővebb információ.06/20-281-6929 vagy a www.vasvariaplmuzeum.hu