Libás finomságok - Egri borok az év utolsó Borakadémiáján

November 27-én 19 órakor ismét a kultúra és a borok szerelmeseit várjuk a Vasvári Pál Múzeumba. A pénteken este 19 órakor kezdődő rendezvény vendége a fiatal egri borász, Bukolyi Marcell lesz. A Vasvári Pál Múzeumban ezekben a hetekben tekinthető meg az egri Dobó István Vármúzeum gyűjteményéből a magyar népművészeti remekeket bemutató vándorkiállítás. A vendégkiállítás apropóján az idei esztendő utolsó borkultúrát népszerűsítő eseményére a fiatal egri borászt Bukolyi Marcellt hívtuk meg.

Az ifjú borász az elmúlt bő tíz évben a szakmai pályáját úgy építette, hogy minden tekintetben képes legyen egy családi borászat irányítására. Közgazdasági és szőlész-borász mérnöki tanulmányokat folytatott Magyarországon és külföldön, számos országban szerzett szakmai tapasztalatot. Kedvence (Eger mellett) a Rhône-vidék. 10 hektáron gazdálkodik a Nagy- Eged és Gesztenyés dűlőkben. Jellemző szőlőfajtái: kékfrankos, cabernet franc, rajnai rizling, tramini. Éves termelése: 30.000 palack. A fiatal egri borász a közelmúltban vehette át a Gál Tibor Emlékdíjat a Magyar Borok Bálján.