Ezt kóstolja meg! Ismét Zúzoslé Fesztivál

Csipetnyi Büdszentmihály címmel kulturális és gasztronómiai kalandozásra invitálja az érdeklődőket a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriba. A szeptember 26-i rendezvényen zúzos-lé főző fesztivál, pálinka piknik és színvonalas színpadi produkciók várják a helyieket és a városba látogató turistákat. A helyi gasztronómia legkiválóbb ízei mellett, szórakoztató programokkal köszönti Szent Mihály Arkangyal ünnepét a város. A településen immár harmadik alkalommal rendezik meg a úgynevezett zúzos-lé főző versenyt.

Na,de mi is az a Zúzos leves? - A tyúkhúsleveshez leginkább hasonlítható különleges leves, az egyedi fűszerezés mellett húst, zöldségeket, zúzát, májat, pirított eperlevelet, rizst is tartalmaz, amelytől íze és állaga is igazán egyedi és különleges. Az ételt a helyi múzeum néprajzi gyűjtése alapján leginkább a paraszti lakodalmak és családi eseményekkor került az ünnepi asztalra. Büdszentmihály (ma:Tiszavasvári) egyedülálló népi ételét ma is gyakran tálalják a lagzikban.

A gasztronómiai ínyencségek mellett a színpadon egymást váltják majd a fellépők. A nagyszínpadon fellép többek között a Anyagbanda, a Ciráda Zenekar, valamint Ferenczi György és a Rackajam. A Nyíri Mezőség Múzeuma által szervezett rendezvényen kiállítások, kézműves vásár, csergető verseny, népi játszóház várja a kicsiket és nagyokat szeptember 26-án szombaton.