Egykori városvezető kapta az idei Gombás András díjat

  Idén nyolcadik alkalommal - a Múzeumok Éjszakáján - adták át a Gombás András Díjat, amely díjat a múzeum névadóját viselő civil értelmiségieket tömörítő Vasvári Pál Múzeum Baráti kör Egyesülete adományoz oda évente olyan személynek, aki az adott évben kiemelkedő módon járul hozzá a múzeum gyűjteményének gyarapodásához és szakmai fejlődéséhez. Az idei esztendőben Sulyok József korábbi Polgármester vehette át a díjat, amit Dr. Legány András az egyesület elnöke adott át a díjazottnak.

A díj átvétele után az egykori polgármester megköszönte az elismerést és arra bíztatta a városlakókat, hogy aki csak teheti igyekezzen az általa birtokolt nagy jelentőséggel bíró hagyatékából(fotók, tárgyak, eszközök stb.) minél többet megmutatni a jelennek, megőrizni jövőnek, átadva emlékül úgy ahogyan egykoron Gombás András múzeumalapító is tette.

A múzeumalapító Gombás András emlékére létrehozott díjat az elmúlt években már átvehette: néprajzkutató, tájház vezető, etnográfus- néptánc oktató, általános iskolai tanár illetve helyi civil, akik önzetlen felajánlásukkal nagyban hozzájárultak a múzeum műtárgy gyarapodásához.