Veterán Motorok kiállítása- Hamarosan itt a Múzeumok Éjszakája

Június 20-án szombaton a Múzeumok Éjszakáján nyílik meg a Vasvári Pál Múzeum új időszaki kiállítása, amelyben a Magyar motorkerékpár gyártás méltán híres múltját ismerhetjük meg. Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét idén 13. alkalommal rendezik meg, amelyhez ebben az évben is csatlakozott a Nyíri Mezőség Múzeuma. A szokásokhoz híven kora délutántól hajnalig gazdag programokkal várja az izgalmas, kalandra vágyó látogatókat a múzeum.

A kulturális programban az állandó kiállítások mellett megismerkedhetünk a  magyar motorkerékpár gyártás méltán híres múltjával. A "Magyar motorkerékpárok technikatörténetét bemutató vándorkiállítás a budapesti Maróti Motorkerékpár-gyűjtemény, egyedülálló gyűjteményből, valamint a közel 50 nagyméretű plakátból álló kiállítás, amely a hazai és nemzetközi sajtóban megjelent, motorkerékpárokat és a motorsportot népszerűsítő plakátok, prospektusok-, katalógusgyűjteményből állt össze.


A Pannónia szerelőcsarnoka az 1960-as években.
A szervezők a rendezvény napján várnak minden helyi és távolabb élő vállalkozó kedvű motorkerékpár tulajdonost a múzeumhoz, akik szívesen bemutatnák eredeti állapotú, vagy az általuk felújított motorkerékpárjukat.

A zenei színpadon a fúvószene és a néptánc mellett fellép a Karmapirin zenekar, valamint a Kowalsky Mega Vega. Idén sem maradhat el a tűzugrás, amit hajnalig tartó táncház követ a Múzeumkertben. A rendezvényhez ebben az évben csatlakozott a Magyar Motorok Múzeuma, Bodrogkeresztúrról, ahol vasárnap tárlatvezetés, oldalkocsis motoroztatás,KRESZ TESZT és Hegy kör is várja az érdeklődőket. A Szentmihályi Gyógyfürdőbe a szombati napon jegyet váltók kombinált belépőjegyükkel a Múzeumok Éjszakájára ingyenesen léphetnek be!