Rangos szakmai elismerést kapott múzeumunk

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület immár másfél évtizede minden esztendőben meghirdeti pályázatát az Év Múzeuma kitüntető cím elnyerésére. Az elismerés a muzeális intézmények működésének átfogó elemzése alapján kivívható rang. Az eredményességet – a pályázati kiírásnak megfelelően – az elmúlt évek teljesítményéhez viszonyítva értékelik a bírálók. Az évek során kialakult gyakorlat szerint a testület a pályázó múzeumok beküldött információit és anyagait, valamint a helyszíni látogatások során szerzett tapasztalatokat együttesen értékelte.

A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG DÖNTÉSE értelmében:

az „ÉV MÚZEUMA 2014” elismerést kapta: a Bihari Múzeum (Berettyóújfalu).fenntartója a város önkormányzata, vezetője Kállai Irén) a múzeumban őrzött tudás széleskörű megosztásáért, az oktatásban, nevelésben játszott szerepéért a városban és a gyűjtőkörébe tartozó teljes területen; valamint a

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (Budapest), (fenntartója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

„AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2014” elismerésben részesült: a Herman Ottó Múzeum (Miskolc) „Elit alakulat” – A Kárpát-medence leggazdagabb honfoglalás kori temetői című állandó kiállításáért.

A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG ELISMERŐ oklevelét érdemelte ki a: Vasvári Pál Múzeum (Tiszavasvári) fenntartója a város önkormányzata, vezetője Baloghné Szűcs Zsuzsanna) a tudatos, stratégiai gondolkodás nyomán kialakított, szakmai bázison alapuló, korszerű technikát alkalmazó, közösségi központú intézményfejlesztésért.

Különdíjat vehetett át a Koszta József Múzeum (Szentes),a Sziklakórház Atombunker Múzeum (Budapest), A díjátadón eseményen elismerést vehetett át  a Jász Múzeum (Jászberény) és a Sóstói Falumúzeum (Nyíregyháza)

Az elismeréseket a Múzeumok Majálisa programsorozat keretében megtartott ünnepélyes díjátadón szombaton adták át a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Forrás:Pulszky Társaság